Polis Okulları Mülakat İçin İptal Davaları
Merhaba Büyüklerim,
Yaklaşık 1800 kişi Polis Meslek Yüksek Okullarından mezuniyetimize 8 gün, atamamızın yapılmasına 6 gün kala çıkarılan sınav yönetmeliğine dayanarak mülakat sınavıyla elendik.
Elenmemin gayrı-resmi sebebi %90ımıza iftira, hukuku ilgilendiren resmi sebep konusu mülakatta çektirilen karttaki soruyu bilememişiz. Ama bildik. Bilip bilemediğimize kanıt olacak herhangi bir imza veya video kaydı yok.
Biz okula girerken yürürlükte olan kanun maddesi POLİS YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU Madde 10; "Öğrenimlerini süresi içerisinde başarı ile tamamlayanlar, Emniyet Teşkilatı kadrolarına aday polis memuru olarak atanırlar." diyor.
Bu kanun için iptal maddesi göremedim. Ayrıca biz okula girerken son sınıfın 2. döneminde çıkarılan ETK ya eklenen kanunda da "Öğrenimlerini süresi içerisinde başarı ile tamamlayanlar, "öğrenime devam edenler dahil" sınavla Emniyet Teşkilatı kadrolarına aday polis memuru olarak atanırlar. diyor.
Biz zaten 7 aşamadan geçerek Polis Okullarına girdik. Sonradan kural değişikliği yapılacağını bilseydik çoğumuz girmezdik. Atamalar direk yapılıyor diye bankalar öğrencilere 20bin tl ye kadar kredi veriyordu. Öğrencilerin çoğu kredi çekip ailelerine yolladı fakat artık bu krediyi ödeyemiyorlar. Diğer arkadaşlarımız atandı göreve başladı. Bizim de Polis Meslek Yüksek Okulu diplomamız var/verildi ama hiçbir yerde geçerliliği yok.
Konuyu uzattım affola buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim. Biz iptal davası açtık. E-Devlet görüntüsünü atıyorum.
http://i.hizliresim.com/3aNVE9.png
Konuda dava kazanma ihtimalimiz yürütmeyi durdurma talebimizin kararının kabul edilme ihtimali var mıdır sizce ? Temmuz 13te açılmış davada çıkacaksa Yürütmeyi Durdurma ne zaman çıkar ?
Şimiden teşekkürler...
Cevap: Polis Okulları Mülakat İçin İptal Davaları
Ekliyorum:
Mahkemeler Emniyetten sınavla ilgili tutanak, verdiğimiz cevapları ve varsa video kaydı istedi. Bunların 3ü de yok.