Isme havaleye haciz uygulanabilir mi?
Herkese selamlar,
Is Bankasi'na kredi karti borcum var ve icralik durumdayim. Banka kartlarimin uzerinde tedbir var ve kartlarimi kullanamiyorum. Su an yurtdisindayim ve bana Türkiye'den isme havale yapilacak. Isme havalede verilen bilgiler T.C Kimlik numarasi ve parayi alacak kisinin ismi. Benim ismime is bankasi üzerinden para gonderilirse eger, bankanin bu paraya el koyma hakki var mi?
Simdiden tesekkürler.
Cevap: Isme havaleye haciz uygulanabilir mi?
Veya baska turlu sormak gerekirse, hukuki olarak bu para benim varligim olarak mi degerlendiriliyor yalnizca benim ismime gonderildigi icin?
Öyle bir sorun varken ve daha bir çok para gönderme seçeneği mevcutken, neden adınıza para göndermek için sorunlu olduğunuz bankayı tercih ediyorsunuz anlamak zor.
Başka bir banka-aracı kurumla göndersinler parayı, sorunsuz alın... Olmuyor mu?
Adınıza yollanan para hukuken sizin mal varlığınız oluyor banka alacağına karşılık bu paraya haciz veya bloke koyabilir
Cunku yurtdisindayim ve sadece is bankasi bu uygulamayi sunuyor. Ziraat bankasi da var, fakat ziraat bankasi hesabimin üzerine de bloke koyuldu. O yüzden ziraat bankasi üzerinden yapilan islemlerin de sorunsuz olacaginin pek bir garantisi yok acikcasi.
Para transferlerini Western Union ile yaptim bugune kadar, onlar da gonderilen tutarin neredeyse %10 unu komisyon olarak aliyorlar. Cok yüksek bir oran bu. Bu yüzden alternatif yollar ariyorum. Tesekkürler yanitlar icin.