Cevap: Kredi Kartı Yasal Süreç
bankacılık kanunu gereğince ödenmeyen kredi kart borçları 90 gün geçtiği zaman ilgili banka alacağını İCRA TAKİBİ ile tahsil yoluna gitmesi ZORUNLUDUR.
1-200 TL KART borçuna SÖZLEŞMEDE belirlenen yüksek derecede AKDİ FAİZ işletir.
2-avukat marifetiyle icra takibi açıldığı için AVUKATLIK ÜCRETİ DE EKLENİR .(200TL EKLENİR )
BENDEN SİZE ÖNERİ ;
eğer ödeme emri geldiği vakit faiz detayları ve avukatlık ücretlerine bakınız eğer abartılı deyilse SAKIN İTİRAZ ETMEYİN ÇÜNKÜ İCRA İNKAR TAZMİNATIDA ÖDERSİNİZ. itiraz etmek yerine ilgili avukatla YÜZ YÜZE görüserek faiz indirimi talep ederek ödeyiniz !
http://www.tuketicifinansman.net/201...istirmedi.html
BU SAYFADA BÜTÜN BANKALARIN AYLIK BAZDA GECİKME FAİZ ORANLARI VARDIR .
http://www.barobirlik.org.tr/Hesap.aspx BU SAYFADA AVUKAT ÜCRETLERİ HESAPLANMAKTADIR BAKINIZ .
Öncelikle Cevabınız için Teşekkürler.
Bana herhangı bır odeme planı gelmedı ve ayın 23 unde bana yasal ıslem baslanılacagı soylendı uzerınden sadece 1 iş günü geçti ve ben pazartesi ödeme yapıcam tüm borcumu genede avukat ücreti çıkarmı ve ödeme yaptıktan sonra tamamen süreç kapanıyormu.
icra takibine girmeden borçu ödersen AVUKATLIK ÜCRETİ ALAMAZ
O YÜZDEN İCRA TAKİBİ BASLAMADAN ÖNCE BORÇUNU ÖDE
İcra takibine girip girmediğini nasıl öğrenebilirim. Beni herhangi bir avukat filan aramadı.
Bir avukatın araması, size ödeme planı gönderilmesi falan gerekmez. Ekstrede son ödeme tarihi yazar. O tarihte ödemediğinizde banka alacağını almak için kanuni yollara başvurabilir. Üç ay ödemezseniz kanuni yollara gitmek zorunda zaten. Ekstre dışında aranma, ödeme planı falan beklemeyin.
İcra işlemi başlatılıp başlatılmadığını e-devletten öğrenebilirsiniz.
E devlette hakkımda açılmış herhangi bir dava bulunmamaktadır. O zaman icra takibi başlamamıştır herhalde? Yarın tüm borcumu en erken saatte yatırdıktan sonra dava açılabilirmi?
Alıntı:
qazman rumuzlu üyeden alıntı
E devlette hakkımda açılmış herhangi bir dava bulunmamaktadır. O zaman icra takibi başlamamıştır herhalde? Yarın tüm borcumu en erken saatte yatırdıktan sonra dava açılabilirmi?
Onların amacı zaten paralarını almak. Siz borcunzu öderseniz neden dava açsın ki?
Öncelikle yardımlarınız için Teşekkür ederim.
Adıma dava açılmamış gözüküyor bu icra takibi de açılmamış demek midir?
Tekrar Teşekkürler Sağolun
Kredi kart veya kredi borcundan dolayı maaşa konulan haciz kişinin resmi bordrosuna göremidir yoksa beyan ettiği maaş yazısıylamı uygulanır.
Birde sormak ıstedıgım borç mıktarı cok yüksekse maaşa koyulan hacize birden fazla olan alacaklı diğer kurumlarda sıraya giriyor sanıyorum . Bu borçlarla ilgili herhangi bir zaman aşım süresi sözkonusu olabılıyormu.
Teşekkür ederim şimdiden.