Elimde olmayan ürünün para iadesi
Merhabalar,
Nisan ayında bir giyim markasının Deposite Oulet Alış Veriş Merkezi mağazasından bir alışveriş yaptım. Alışveriş merkezinin otopark katından oulet günleri diye bir uygulama vardı sözü edilen mağazanın ve AVM Kapsamındaki diğer mağazalar da bu kapsamda otopark alanında satış yapıyorlardı. Otoparktaki mağaza alanlarından 200TL tutarında Erkek takım elbisesi aldım. Fatura istediğimde faturanın mağazada kesileceğini belirttikleri için otoparktaki alışveriş yerinden mağazalarına çıktım. Bana otoparkta satılan ürünlerin faturalarını toplu olarak kestiklerini bana ayrıca fatura kesemeyeceklerini belirttikleri için alışverişimi iptal edip takım elbiseyi iade ettim. Ve kredi kartı işleminin de iptal edilmesini istedim. Fakat AVM saat 22:00 da kapanmasına rağmen 21:30 da POS cihazından gün sonu aldıklarını ve işlemin POS cihazı üzerinden yapılamayacağını, iptal işleminin merkezlerinden yapılacağını belirttiler. Kendilerinden bir kartviziti arkası imzalanmış, kaşelenmiş şekilde aldım ve mağazadan ayrıldım. Defalarca aramama rağmen ve bu arada bu parayı kredi kartı extre hesabı kesildiği için ödememe rağmen hala iade işlemi gerçekleşmedi. Bu işlem nisan ayının son günlerinde olmuştu ve aradan 3 ay geçti. şimdi elimde ürün yok, fatura yok. ödeme yaptığıma dair bir banka slibi ve kaşeleyip imzaladıkları iade işlemi yapılacağını belirten bir kartvizit var. Paramı tam anlamıyla gasp ettiler ve ödemiyorlar. Elimde ürün yok, fatura yok, ama param onlarda. Tüketici hakem heyetine başvurmak ve maliyeye fatura kesmeden mal satışı yaptıkları yönünde şikayette bulunmak dışında paramı gasp ettikleri için savcılığa suç duyurusunda falan bulunabilirmiyim? Olay bu aşamaya geldikten sonra ödeyecekleri bedel sadece benden gasp ettikleri para olmamalı. Benden gasp ettikleri 200TL ile haksız kazanç sağlamışlardır ve benim maddi manevi mağdur olmama sebep olmuşlardır. bu konuda ne yapabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Cevap: Elimde olmayan ürünün para iadesi
Ortada ceza davasını ilgilendiren bir durum yok. Firmaya iadeden dolayı alacağınzı var. Firmanın merkezini tekrar aramanızı paranın iade edilmemesi nedeni ile alacağınızı icra yolu ile alacağınızı belirtin ödemezler ise. Paranızı icra yolu ile alabilirsiniz.