Hasarli araÇ servİs tamİr yasal sÜresİ
Merhaba,
Şirket aracımız park halindeyken başka bir aracın gelip çarpması sonucu %35 hasar aldı.
Nisan ayı sonunda gerçekleşen kaza sonucu ekspertiz raporu anlaşmalı servis raporu vs. derken 22 Mayısta tamiri için onay verildi.
O tarihten itibaren araç yedek parçası yurtdışından gelecek, şu olacak bu olacak diye 2 aydır bekliyoruz. Bugün aradım araç boyaya girmiş 2 hafta sonra teslim edilir denildi.
Böyle bir durumda 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 13/2 maddesi ( 30 iş gününde araç teslim edilmesi gerekiyor) bizim için geçerli olur mu?
Aracın yenisini veya hasar oranı kadar tutar talep edebilir miyiz? Böyle bir talebimiz olursa bunu sigorta şirketine mi yoksa servise mi yapmamız gerekir?
Cevap: Hasarli araÇ servİs tamİr yasal sÜresİ
Aslında 6502 sayılı yeni tüketicinin korunması hakkındaki kanunda sigorta işlemleride tüketi işlemi saymakta. Daha öncebu tür davalar ttk na göre görülmekte idi. Ancak siz tüketici tanımına girmeyen ticari bir işletmesiniz. Bu nedenle tüketici haklarından faydalanabileceğinizi düşünmüyorum. Ancak makül olmayan sürelerde tamir olan aracınızı kullanamamanızdan dolayı doğan zararları n yine ttk kapsamında değerlerndirilip bu kapsamda hakkınızı arayabileceğinizi düşünüyorum. Tabi varsa.
Arac garanti kapsamikapsamindamidir hala?
Evet Araç 2013 Aralık ayında alındı.