Cevap: yillik izin hakkinda
Sözleşmede izin süresi ve cumartesi günüyle ilgili herhangi bir düzenleme yoksa ,
cumartesi günleri çalışma olmasa dahi çalışma günü olarak kabul edilir.
12 gün izin hakkı olan kişi pazartesi izne başladığında;
pazartesi-salı-çarşamba-perşembe-cuma-cumartesi = 6 gün izin kullanmış olur,
yeni pazartesi iznin 7.günüdür.
İznin son günü de cuma günü değil, cumartesi günüdür.
Sayin kircali;
Cumartesi calisma olmamasina ragmen nasil calisma gunu sayilabiliyor. Bana bu olay cok mantiksiz geliyor.
Alıntıladığınız 56.maddeyi tekrar inceleyecek olursanız,
hafta tatili genel tatil günleri ve raporlu olunan süreler izin süresinden sayılmaz deniyor.
Bir başka madde de ise hafta taili 1 gündür deniyor. yani her hafta için 1 gün hafta tatili,
Cumartesi günü sizin için hafta tatilimidir?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Alıntıladığınız 56.maddeyi tekrar inceleyecek olursanız,
hafta tatili genel tatil günleri ve raporlu olunan süreler izin süresinden sayılmaz deniyor.
Bir başka madde de ise hafta taili 1 gündür deniyor. yani her hafta için 1 gün hafta tatili,
Cumartesi günü sizin için hafta tatilimidir?
Bu surunun cevabini sozlesmeme gore veremiyorum malesef cunku sozlesme ornegi elimde yok.fakat bankalari denetleyen ve duzenleyen kurum olan bddk bankalarin cumartesi calismasini istemiyor (bununla ilgili resmi bir yazi aradim ama ulasamadim.ama calistigim kurum 1-2 yildir cumartesi ekranimizi acip calismamizi istemiyor)
Sizin için pazar günü hafta tatili, cumartesi günü ise akdi tatildir.
İzin konusunda, cumartesi günü yıllık izin hesabında iş günü olarak kabul edilir , süre o şekilde belirlenir.
Yıllık izin ,cumartesi yazarak aratırsanız ilgili pek çok yargı kararı bulabilirsiniz.
Teknik olarak 45 saatlik çalışma süresini 5 güne yayıp cumartesi pazar tatil yapsanızda, hafta tatili yasal olarak bir gündür. Yıllık iznin kullanımında bu süre izin süresine ilave edilir.
Sayın Kırcalı ;
Pazartesi gününden itibaren 5 gün izin alan işçi " pazartesi , salı çarşamba , perşembe ve cuma" günü izin kullanıp cumartesi günü işe başlamak isterse ne olacak ? Cumartesi günü işe başlamak isteyen işçi cumartesi günü o işyerinde çalışılmadığı için nasıl işe başlayacak ?
Alıntı:
Big Ocean rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Kırcalı ;
Pazartesi gününden itibaren 5 gün izin alan işçi " pazartesi , salı çarşamba , perşembe ve cuma" günü izin kullanıp cumartesi günü işe başlamak isterse ne olacak ? Cumartesi günü işe başlamak isteyen işçi cumartesi günü o işyerinde çalışılmadığı için nasıl işe başlayacak ?
Bu durumda 6 gün sayılıyor zaten.