Cevap: Yargıtay Onama Hakkında
45 okuma 0 cevap :) //Güncel :)
Avukatınız var.Hukuki destek almaktasınız ve karara itiraz edilmiş. İtirazınızın sonucunu bekleyin.
Mahkeme gerekçeli karada Hagb kararı verilmemesinin nedenini nasıl açıklamış. Daha önce suç işlememiş olabilirsiniz ama diğer şartları yerine getirmemiş olabilirsiniz.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Avukatınız var.Hukuki destek almaktasınız ve karara itiraz edilmiş. İtirazınızın sonucunu bekleyin.
Mahkeme gerekçeli karada Hagb kararı verilmemesinin nedenini nasıl açıklamış. Daha önce suç işlememiş olabilirsiniz ama diğer şartları yerine getirmemiş olabilirsiniz.
Bu olay 2006 yılının sonlarına doğru yaşanmıştı.Tahliye olduğumda 2007 yeni yılına girmiştik.yukarıda eklemediğim bir noktaya değinmek istiyorum. Asliye cezada bu cezayı almıştım. Yargıtaya temyize gönderdim ancak yargıtay beni asliye cezadan ağır cezaya sevk edip yeniden yargılanmamı istedi.Ağır cezada ise 2011 yılının 9. ayı aynı cezayı verdiler.
Mahkemenin gerekçeli kararı derken hangi karar Asliye cezanın mı ? Ağır cezanın mı ?
Ağır cezanın gerekçeli kararı.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Ağır cezanın gerekçeli kararı.
Hocam sanırım istediğiniz bu karar. Resim olarak dosya boyutu hatası veriyor resmin linkini ekliyorum
Resim linki -- http://i.hizliresim.com/ylA5P9.jpg
Bu Gerekçeli karar değil. 5 .maddede neden hagb kararı verilmediğini açıklamış. Bu kanaata nerden vardı bunu gerekçeli kararda açıklaması lazım.
Bir kişiye hem iyi hal indirimi yapıp hemde birdaha suç işleyebilir kararı nasıl verilir anlamış değilim doğrusu. Avukatınız zaten kararı temyiz etmiştir. Sizin yapacak olduğunuz birşey yok. temyiz sonucunu bekleyeceksiniz.
Acm si aslında size daha fazla ceza vermiş. Fakat daha önceki mahkeme düşük ceza verdiğinden o cezaya yeni mahkemede uymuş.
Gerekçeli kararı Avukattan alıp buraya ekleyeceğim. Diyelimki itiraz dilekçemiz kabul edilmedi. Hangi aşamalar beni bekliyor ? Bu durumda hakkım varsa arayabilirmiyim ? Ayrıca memuriyetime bir engel olurmu ?