evliyken krediyle alınan ev
Yakın bir zamanda kredi ile ev aldık kendi maaş hesabımla.eşim özel okulda geçici olarak çalışıyor kadrolu değil. Boşanınca eşim bu ev üzerinde hak iddia edebilir mi ya da nasıl bir paylaşım olabilir.kredi kendi maaşımla ödeniyor eşimin bir katkısı şu aşamada yok çünkü yazın maaş almıyor. Sadece bankada bana kefil olmuştu banka istediğinden.yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: evliyken krediyle alınan ev
Eşinizin çalışıp çalışmadığının bir önemi yok evin alımına katkı konusunda.
Evin alımında kullanılan para ( kredi ve ödemesi) haneye giren gelirle ödendiğinden,
haneye giren gelir ( eşiniz hiç çalışmamış-çalışmıyor olsa da) ortak gelir olduğundan,
boşanma durumunda, boşanma kesinleştiği tarihteki değer üzerinden %50sinde hak sahibidir.
Evlilik ortak yaşam demektir.Benim maaşımla ödeniyor benim, onun parasıyla alındı onun mantığı ev arkadaşlığında geçerlidir.Evlilik birliği içinde edinilen mallar ortaktır.İsterse sadece bir tarafın geliriyle alınsın yada bir tarafın katkısı diğer tarafın katkısından az olsun çok olsun fark etmez.
Biraz daha ayrıntılı anlatabilimisiniz. Yani tapuda belirlenen değer uzerinden mi ortak.Peki çekilen kredi borcuna ortak mı.borcun vadesi uzun çünkü