Banka havalesi ispatı Whatsapp konuşması olur mu?
Merhabalar ben geçen yıl yakın bir dostuma zor durumda olduğu için 18.000 TL kredi çektim. Arkadaşım sağolsun kredinin 1. taksiti haricinde hiç bir ödeme yapmadı parayı banka havalesinden isme gönderdim ama, daha önceleri Whatsapp uygulaması ile sohbetimiz var orada konuşma günlüğü var bu kayıtlar ile ispatlama durumum olabilir mi bu delil sayılır mı? Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Cevap: Banka havalesi ispatı Whatsapp konuşması olur mu?
Siz krediyi cekmişsiniz. Arkadaşınızın whatsapp konuşmasının hiç bir bağlayıcılığı yok bence. Diyelim olay mahkemeye düştü ve Arkadaşınızın whatsapptan yazdığı mesajları delil sayıldı. O kişi şunu diyebilir.
Evet bu krediyi benim icin çekti ama ben daha sonra hepsini elden ödedim. Bu en iyi ihtimal.
Ayrıca başka birisine senetsiz sepetsiz borç ona aittir demek çok havada kalıyor.
Borç sizin. Geçmiş olsun. Arkadaşınız inşallah öder.
- - - Updated - - -
Bide bence olaya daha hassas yaklaşın. Arkadaşınıza o parayı ödetme yolları araştırın. Zorlamayın ama ipi de elden bırakmayın. Size ''ödemiyorum gel ne yapabilirsin'' dememesi için hassas olun. Ortak tanıdıklarınız varsa yada büyükler onlara durumu anlatın. Yani her yerden saldırın. Tüm alternatifleri deneyin. Bence bu şekilde uzlaşarak çözmeyi deneyin.
Köprüyü geçince irtibatı kesersiniz. En azından ondan sonra iki çift laf dersiniz :)
Cevap: Banka havalesi ispatı Whatsapp konuşması olur mu?
öncelikle çok geçmiş olsun tanıdık yada yabancı kim olursa olsun birine kefil olmak yada kredi çekmek vb... şeyler bu dönemde yapılacak şeyler değildir kimseye güvenipde birşey yapmayın çok üzüldüm adınıza karşı taraf ne kadar yakınınız sizin eğerki sülale içinde ise aile büyüklerinden destek alarak bu borcu ödettirebilirsiniz.
aksi takdirde üzgünüm borcu ödemek zorundasınız...