Mirasçı olan abimin bankalara borcu var..
Merhabalar; Forumda çok aradım lakin konu başlıklarından bulamadım eğer varsa beni oraya yönlendirilip bu konuyu silmenizi rica edeceğim.
Konum ise şudur;
Abimin farklı bankalardan kredi kartından küçük büyük meblağda para çekerek x bankalara borcu oldu. Bu bankalara olan borcunu doğal olarak ödeyemediğinden avukatlık oldu. Üzerinde her hangi bir şeyi yok çalışmıyor ödeyemez durumda. Benim burada sizlerden bir iki konu hakkında öğrenmek istediğim bir konu vardır.
1. Annem şuanda sağ öldüğünde ( ALLAH Göstermesin ) doğal olarak ona miras kalacak, bu mirası istemiyor ve bunu da reddi miras olarak yapmak istiyor. Kendisi bu durumda reddi miras yapabilir mi ? Yaparsa nasıl bir yol izlememiz gerekiyor.
2. Reddi miras yaptığını farz edersek, bankalar borçlarını alabilir mi ? Ve bu bankalar diğer mirasçılardan hak talebi edebilir mi ?
Bu yolda nasıl bir çözüme gidebiliriz yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden herkese teşekkür ediyorum kolay gelsin iyi çalışmalar.
Saygılarımla;
Cevap: Mirasçı olan abimin bankalara borcu var..
Yarım Edebilecek kimseler yokmudur acaba ? Hala cevap beklemedeyim.
Cevap: Mirasçı olan abimin bankalara borcu var..
Kardeşim reddi miras yaparak borçlardan da mirastan da vazgeçmiş olursun reddi miras vefattan sonra 3 ay içinde sulh hukuk mahkemesine yapılır .