299 TL'lik mouse'u beğenmedim ve ..
10.07.2015 tarihinde d&r mağazasından Steelseries Sensei marka 299 tl değerinde mouse sipariş ettim ve 13.07.2015 tarihinde elime ulaştı. Mouse kutusundaki 2 tane bandı açıp çıkarttım ve kullanmaya başladım ancak gördüm ki elime çok büyük geldi ve profesyonel bir oyuncu olarak bu durum performansımı çok etkiledi. Geldiği gün mouse'u geri iade etmeyi düşündüm ve d&r müşteri hizmetlerini aradım ancak bantları çıkarttığım için ürünün iadesi gerçekleştirilemez dediler ben de hiç bir şey diyemedim. Daha sonra nette biraz araştırma yaptım ve ''6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 48 inci maddesinde mesafeli satışlara ilişkin hususlar düzenlenmiştir. Bu kapsamda, tüketici, ondört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.'' bu kanunu gördüm. Şimdi bu kanuna bakarak benim mouse'u iade etme hakkım bulunuyor mu bulunmuyor mu saygıdeğer abilerim, ablalarım? Teşekkür ederim.
Cevap: 299 TL'lik mouse'u beğenmedim ve ..
Mağazadan mı sipariş ettiniz, web sitesinden mi?
Dnr 14 gün cayma hakkı veriyor müşterilerine,kutuyu yırtmadıysanız veya kalıcı bir hasar vermediyseniz geri almaları lazım(alıyorlar zaten).Siz ürünü Güzelce kutusuna koyup geri yollayın sizinle iletişime geçilecektir diye düşünüyorum.Ek olarak size hediye çeki verecekleri için onlara pek de sorun teşkil etmiyor.
"ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler."
Demek istediğim iade işleminizi onaylama ihtimalleri bir hayli yüksek.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20141127-6.htm
Cayma hakkının istisnaları
MADDE 15 – (1) Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz:
a) Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
b) Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.
c) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.
ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.
d) Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler.
e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.
f) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler.
g) Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.
ğ) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler.
h) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.