Cevap: annem in para ve malları
BAYRAMIZI KUTLARIM :)
EĞER KARDEŞLERİNİZE GÜVENMİYORSAN
annenizin ilgili hastalıklarını belgeli bir biçimde kanıtlıyorsanız sulh hukuk mahkemesinden KENDİNİZİ VASİ OLARAK BİR DAVA DİLEKÇE İLE TALEP EDEREK TAYİN EDEBİLİRSİNİZ
DİLEKÇE ÖRNEĞİ
.......SULH HUKUK MAHKEMESİNE
DAVACI :.................................
VEKİLİ :................................
DAVALI :Hasımsız.
KONU : Vasi Atanması İstemi.
AÇIKLAMALAR :
1-) Müvekkilim eşi … ile …/…/….... tarihinde evlenmiş ve bu mutlu evlilikten üç çocukları olmuştur.
2-) Müvekkilimin eşinde son yıllarda unutkanlık baş göstermiştir. Bu unutkanlık ileri dereceye yükselmiş ve yapılan tetkikler sonucu doktorlarca Alzeimer (unutkanlık) teşhisi konulmuştur.
3-) Müvekkilim işlerini yürütemez hale gelmiştir. Bu nedenle müvekkilimin, eşine vasi olarak atanması gerekmektedir.
HUKUKİ NEDENLER :HMK. 4721 S. K. m. 403, 408 ve ilgili mevzuat.
HUKUKİ DELİLLER : Nüfus kaydı, doktor raporu, tanık beyanları ve diğer deliller.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, müvekkilimin eşi …’nın hacir altına alınmasına ve müvekkilimin de eşine vasi olarak atanmasına karar verilmesini Yüce Mahkemenizden saygıyla talep ederim. …/…/2015
Davacı Vekili
Av.
bugun konustugum bır avukat annem dekı bılıncı tam yerinde olmadıgından hıc bır sekılde ne mallarına ne de banka hesaplarına kımse mudale edemez dedı. ben sızden vefaat etmıs olan baba mın evınde 15 senedır ben oturuyorum 4 kardesız ve annemın evde hıssesı var 2 kardesım evın satılmasını ıstıyorlar ben ve dıger kardesımle satılmasını ıstemıyoruz .büyük ıhtımalle satılmasını ısteyen kardeslerım mahkemeye verecekler mahkeme surecı nasıl olur ve ne sekılde sonuclanır bılgı verırsenız sevınırım
bahsi geçen gayrimenkuldeki pay sahibi ORTAKLIĞI GİDERME davası açarsa EVİNİZ kesinlikle satılarak mahkeme masrafları düştükten sonra parasal bedel pay edilecek
Kabus gibi bir bayram gecirdim kardeşlerimin sayesinde .gecen gün annemın evideki kasayi cılıngıre kardeşlerımın nezaretını actırdık yaklaşik 60 bın tl ve zihnet eşyalari cıktı ogun alınan kararla bugun bankaya yatıracaktık benden büyük abım kendi adına bır hesap acılıp paranın oraya yatırılmasını istedi bende ortak hesap yapalım dedım bana guvenmedıgını söyleyerek kabul etmedi bende parayı elletmedim kasada biraktım onların nıyeti annemın esyalarını evden bosaltıp anneme aıt olan paranın bır kısmıyla evde yaklasık 20 bın tl lık tamırat yapmak ve evı kıraya vererek annemın masraflarını karsılmak ben bunun altında kendı oglu yakında evlenecegınden eve yerleştirecegini düşünüyorum bu durumda ben ne yapabılırım ciddi olarak bu yapılanlar kabus gibi