Boğaziçi köprüsündeki hissemiz
Merhaba arkadaşlar. Benim bir sorum olacak. Dedemden babama zamanında Boğaziçi köprüsünden hisse kalmıştı. Ne kadarlık bir hisse tam bilemiyoruz ama hissemiz olduğundan eminiz. Ayrıca evrak olarak birşey yok ortada. Şuan babam hayatta değil malesef. Benim iki sorum olacak;
Bu gerçekliği ortaya nasıl çıkarabiliriz ?
Gerçekliği ispat ettikten sonra bizim hissemiz bize devredilir mi?
Cevap: Boğaziçi köprüsündeki hissemiz
Turgut Özal zamanında Boğaziçi köprüsü hisseleri 2 ocak 1986'da işleme açılan imkb'de, işlem gören ilk senetler arasında yer almıştır.
Özal, keban barajı ve boğaz köprüsü gelir ortaklığı senetlerinin satışından 200 milyar lira gelir elde edildiğini belirterek, karakaya, atatürk barajı ve 13 projenin bu gelirle hızlandırıldığını açıkladı.
29 temmuz 1986 yılında B tertibi boğaziçi köprüsü ve keban barajı gelir ortaklığı senetleri satışı büyük ilgi görmüştü. 3 yıl vadeli senetler 500 bin adet 100 bin liralık, 60 bin adet 500 bin liralık ve 20 bin adet 1 milyonluk kupürlerden oluşmakta.
Boğaz köprüsü hisse ve gelir ortaklık senetlerini satın alanlar, halen köprü gelirlerinden pay alma hakkına sahiptirler ve pay alabilirler.
Kardeşim cevabın için teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Şimdi ki amacım o ortaklığı belgeleyebilmekte. Onu nasıl ortaya çıkarıcam onun araştırmasındayım
Hocam merhaba bu konudan ben de yararlanmak istiyorum. Rahmetli babamın bu hisse senetlerinden aldığını biliyorum. Nasıl ortaya çıkarabiliriz yardımcı olursanız sevinirim?
- - - Updated - - -
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Turgut Özal zamanında Boğaziçi köprüsü hisseleri 2 ocak 1986'da işleme açılan imkb'de, işlem gören ilk senetler arasında yer almıştır.
Özal, keban barajı ve boğaz köprüsü gelir ortaklığı senetlerinin satışından 200 milyar lira gelir elde edildiğini belirterek, karakaya, atatürk barajı ve 13 projenin bu gelirle hızlandırıldığını açıkladı.
29 temmuz 1986 yılında B tertibi boğaziçi köprüsü ve keban barajı gelir ortaklığı senetleri satışı büyük ilgi görmüştü. 3 yıl vadeli senetler 500 bin adet 100 bin liralık, 60 bin adet 500 bin liralık ve 20 bin adet 1 milyonluk kupürlerden oluşmakta.
Boğaz köprüsü hisse ve gelir ortaklık senetlerini satın alanlar, halen köprü gelirlerinden pay alma hakkına sahiptirler ve pay alabilirler.
Merhaba aynı durumdan muzdaribiz bu hisselere nasıl ve nereden ulaşabiliriz yardımcı olabilirseniz çok memnun oluruz