Vekaletİ kÖtÜye kullanmak suretİyle nİtelİklİ dolandiricilik
KIYMETLİ BİLGİLİ SAYGI DEĞER AVUKATLARIMDAN DEĞERLİ YORUMLARINI BEKLİYORUM :)
Dedemizden kalan atölye 16 kişiye kalmıştır. Vakıflar genel müdürlüğü tarihi eserlerinin önünü açmak amacıyla kamulaştırılmıştır. Bizde 16 ortak belirlenen parasal bedele itiraz ettik olay mahkemeye gitti bu olaylar gayet normal bir şekilde devam eder iken amcam avukat tutmak ve parasını bizler adına vermek suretiyle hukuki işlemlerin hızlı devam etmesi amacıyla bütün ortaklardan ÖDENECEK BEDELİN İLGİLİ VEZNELERDEN, HESAPLARDAN İCABINDA İLGİLİ KİŞİLERE ÖDENMEK gibi GENEL VEKÂLET ALARAK büyük yetkileri kullanarak 350.000 TL bedeli bizlere haber vermeyerek giz bir biçimde aldı amcan elindeki vekâlet gücünü kullanarak avukutada hukuki işlemler ve toplam yatan para hakkında bilgi vermemesi konusunda talimat verdi.(talimat verdiğini avukat kendi bize beyan etti )
Aldığı paradan MASRAFLAR ADI ALTINDA FATURA GÖSTERMEDEN 70.000 TL (AVUKAT ÜCRETİ HARİÇ ) BEDELİ MASRAF ETTİM DİYEREK VEKÂLET GÜCÜNÜ KULLANARAK ALDI GERİ KALAN PARAYI DA 16 BÖLDÜ ELDEN İLGİLİ KİŞİLERE verdi.
1-amcam hiç bir döküm, fatura göstermeden 2 saat yola 1 ay içinde 10 defa gitti diye 70.000 TL masraf ettim diye alması hukuken doğrumudur?
(aldığı parayla 30 bin TL ekleyerek arsa satın aldı. Bu yerin değeri 1 yıl içinde 250.000tl oldu )
2-bu nitelikli dolandırıcılığı nasıl kanıtlarız ve nasıl bu bedeli nasıl geri alırız lütfen açıklayınız
Cevap: Vekaletİ kÖtÜye kullanmak suretİyle nİtelİklİ dolandiricilik
Yapılması gereken zaman kaybetmeden savcılığa suç duyurusunda bulunmak, hukuk mahkemelerinde amcana husumet yönelterek alacak davası açmak, bu davada amcanın arsasına tedbir koydurmaktır. Yapılan masrafları davada amcanız ispatla yükümlüdür.
Cevap: Vekaletİ kÖtÜye kullanmak suretİyle nİtelİklİ dolandiricilik
TEŞEKKÜR EDEREK BAYRAMINIZI KUTLARIM :)
1-savcılığa güveni kötüye ve nitelikli dolandırıcılıktan mı sikayet etmem gerekir ? (CEZA DAVASINDA İSPAT YÜKÜ AMCAMDAMI )
2-HUKUK davası AÇTIĞIMIZ VAKİT AMCAM masraflarını kanıtlamasa DAVAYI KAYBEDER Mİ ?? (KESİN Mİ )
SAYGILARIMI SUNARIM :)