Bu Yaştan Sonra Başıma Gelen........:(
47 Yaşındayım ve emekliliğime kadar ekmek parası anlamında kuryelik yaparak hayatımı sürdürmeye çalışıyorum.Engelli çocuklar için tiyatro bileti satan bir organizasyonda bana verilen listedeki bilet isteyen kişilerin adreslerine biletleri teslim edip parasını alıyor makbuzu yazıp bileti teslim edip toplanan parayıda mesai bitiminde buradaki müdüre teslim ediyordum.Bir büro vardı ve yaklaşık 3 ayda 1 olan tiyatro oyunlarınıda izlediğimden 1 yıla yakın bu işi yaptım.Büro kapanınca burada bir yetkili gösterildi ve Ankara'dan gelen listeyi yine aynı şekilde müdürden teslim alarak kişilere teslim etmek anlamında tekrar bu işe devam ettim.Buaradaki yetkililer abi-kardeştiler ve kardeşi işten ayrılarak başka bir büro açtı ve başka bir tiyatro oyunu aldı.Banada bu biletlerden 5-6 adet yanımda bulundurup tesadüf diğer biletlere yakın bir adres olursa vermem rica edildi bende bir mahsur görmeden dosyama bunlardanda koydum ve 4 adette müşteriye teslim ettim.Sorun şuki yeni yeri açan kardeşi oyun sahibiyle anlaşamamış ve biletleri iade etmeden bir matbaada sahtelerini bastırararak satmaya başlamış.Elbette bu şikayet edilince poliste takibe alıyor ve ben parayı vs teslim etmek için büroya gittiğimde diğer bayanlar ve elemanlarla birlikte gözaltına alınıyorum.Savcıya çıkarıldığımda ''yazılı ifadesinin alınmasına gerek yok''dedi savcı beni ve 2 diğer çalışan bayanı serbest bıraktı.Firma sahibi ve kardeşi tutuklanarak cezaevine gönderildi.Bugün ne olur ne olmaz diye e-devlete baktığımda şok oldum ben ve 4 kişi daha 11 ağustosta 1.ağır ceza mahkemesinde SANIK olarak mahkemeye çağrılıyorum.Resmi olarak diğer firmayla ilişkimi anlatmak ve üzerimde 5 adet sanıyorum sahte denilen biletlerin bulunmasını nasıl açıklarım onun içinden çıkamadım.Ve bu dava sonucunda ceza alma olasılığım varmıdır korkuyla onu bekliyorum.O gün yakalanan bayanlar sanık olarak geçmiyorlar örneğin hiçbirşeyden sahiden haberi olmayan ben ömründe ilk defa bana adı bile AĞIR gelen bir mahkemeye çıkıyorum şaşkınım açıkçası:(Suç ise serbest ticaret sahibi kişileri dolandırmak ve özel evrakta sahtecilik diye görülüyor.Bu konuda değerli fikirlerinizi paylaşmanızı ümit ediyorum.Saygılarımla.