silahlıktan g3 monte hamilleri sökülmüş
silahlıkta alarma hazırlık olsun diye g3 monte hamilleri takılı bulunmaktaydı. o gün teslim ettikten sonra 4 kişi o gece silahlıkta nöbet tutmuş. sabah baktığımız da monte hamillerinin olmadığını farkettik. durumu başçavuşa söylediğim de tutanak tutsan da birşey olmaz orda nöbet tutan askerin hiç bir sorumluluğu olmadığını yine bir sonuç alamayacağımı söyledi. gerçektende doğru mudur ?
Cevap: silahlıktan g3 monte hamilleri sökülmüş
konuyu tam yazarsaniz cevap verme sansim olur. diger ilaninizdan anladigim kadari ile Atgm. siniz ancak olayi pek anlayamadim. Kullanicisi oldugunuz silah mi yoksa amir olarak deponuzdaki vs silah mi?
evet asteğmenim. üst üste alarm geldiği için bana zimmetli olan monte hamilleri kendi kolumun askerlerinin g3 lerinde takılı vaziyette bulunduruyorduk. depoda filan değil silahlıktan. kullanmış olduğum hk33 te de vardı fakat o alınmamış. 5-6 gün alarm gelmedi. 6. gün askerlerin silahlıktaki silahlarından gece monte hamillerim sökülüp alınmış. tek nöbetçi de yok 4 kişi nöbet tutmuş o gece . başçavuş tutanak tutsanda birşey olmaz dedi .
HK-33'un kullanici zimmeti sizde ancak anlattiginiz kadari ile onda sorun yok. diger silahlarin kullanici zimmeti askerde ama askerler durumu size bildirmisler zaten. Onlarin gerekirse yazili ifadeleri alinir. Ama siz kol komutani olarak bagimsiz degilsiniz. Ifade alimi vs bunlar boluk komutani tarafindan yapilir. Ondan habersiz boyle bir is yapilmaz. Zaten siz disiplin amiri de degilsiniz. Silahliktaki personelin sorumlulugu var ancak giris kaydinda silahin uzerinde monte hamili ile teslim edildigine dair bir kayit yok bu konuda sizin askerlerin gerekirse ifadesi alinacak. Acele edin derhal bu olayi bildirin, disiplin amiri olarak bu isleri boluk komutanina birakin.
Bu arada aklinizda bulunsun silahlari uzerlerinde monte hamili ile teslim etmek sacma bir hareket. butun silahlarin sifirlamasini zaten bozarsiniz taktiginizda ise yaramaz. Onun yerine gece gorusu komple uzerinde birakip silahliga zimmet verirken gece gorusu uzerinde diye not duserseniz hem monte hamili kayda girmis olur hem sifirlama bozulmaz. ama tabi gece gorus hassas malzeme oldugu icin silahliga teslim edermisiniz, o ara kirilir mi bunlari da dusunup karar verirsiniz. Ancak dedigim gibi yaptiginiz is sacma, silahlarin sifirlamasi su an bozuk.
biliyorum onu , zaten sıfırlanmalar yoktu. yüksek bir rütbelinin emri ile alarm verildi. alay içerisinde sürekli sabahları çıkartıyorduk tüm malzemeleri. her sabahta monte hamili takmak zaman olarak alarma geç çıkmamıza sebep oluyordu bu yüzden hazır bulunduruyorduk.ben bölük astsubayına söyledim tutanak tutulsa da orda ki askerin herhangi bir sorumluluğu olmadığını , yine benim tamamlamam gerektiğini söyledi. bu yüzden tutanak tutmadım.
Alarmi verilir bu normal. Sizde alarma hazir cikarsiniz. Silahlik sorumlusu oraya gelen malzemeden sorumludur. Bu sadece silah degil diger askeri malzeme icinde gecerlidir. Sizin monte hamili takmaniz sacma olsa da silahlikcinin sorumlulugunu ortadan kaldirmaz. Ancak monte hamilinin kaydi yok, teslim alirken bir not dusse karta yazsa bile olurdu.
Alarma giderken ayrica hazirlik yapilmaz, silahinizi alir cikarsiniz, gece gorus isteniyorsa o da uzerinde olur. Alarmda tekrar takma ile ugrasilmaz. Boyle bir emir veya devamli emir varsa bunu gostererek silahlarin uzerlerinde monte hamili ile teslim edildigini iddia edebilirsiniz.