Zimmet sandıklarının kilidi açılmış
Asteğmen olarak görev yapıyorum. kolların zimmetleri kol deposunda ortak alanda. kimin girip çıktığı belli değil. anahtarlar askerlerde. geçen benim sandıklardan 2sini açmışlar bir kaç malzeme alınmış. teğmene gidiyorum ben napabilirim dio. tutanak tutsam zimmetten düşme gibi birşey olur mu yada ne gibi yol izlemem gerekir ?
Cevap: Zimmet sandıklarının kilidi açılmış
malzemenin ne oldugunu bagli. Zimmetinizde sarfi mumkun olan malzeme ise tutanaga da gerek yok. veya kaybeden belli ise onu icin bir tutanak tutulur, temini mumkun ise parasi karsiligi temin edilir. Ancak silah, telsiz vs ise bunun aciklamasi olmaz. Kollarin deposu ortakolabilir, digerleri biraz serbest tavir takinmis olabilir ancak sizin sandiginizin bir kilidi olmasi lazim. Kilit kirilmis ise hirsizliktir, askeri suctur derhal disiplin amirine bildirin. Yok eger anahtar askerde ise, o zaman anahtar askerin uzerinde ne ariyor. Zimmeti aldiktan sonra sorumluluk sizdedir. Benim tavsiyem olayi boluk komutani ve size zimmet veren boluk astsubayi ile gorusun.
kaybetme olayı yok. çift kilit var. benim sandıkların anahtarları hep bende. alt devre oldukları için benim askerler üst devre sıkıştırmasın diye anahtar hep bende . fakat diğer kolların sandıklarının anahtarları kol deposu giriş anahtarları askerlerde. benim sandığın kilitlerinde zorlama olmuş. tahtalara vurulmuş ve içinden mazeme çalınmış. kimin yaptığıda belli değil
- - - Updated - - -
çalınan malzemeler 5712 batarya3 adet, manevra cihazı 20 adet, koruyucu gözlük 2 adet, küçük şeyler .. fakat bunlar bile 2500 tl yi buluyor. bildiğim kadarı ile 5712 bataryaların sarfı mümkün. manevra ile koruyucu gözlüğün var mıdır bilmiyorum
koruyucu gozluk sorun olmaz, manevra cihazi ankaradan bulunur. Gereginde cozulebilecek sorunlar ama sandik anahtarlarini dediginiz gibi korumussaniz sizde kusur yok. Ancak olay askeri malzemenin calinmasi, yani askeri suc, bunu saklamakta askeri suc. Gidin derhal disiplin amiri ile gorusun, kilidin zorlandigi/kirildigina dair tutanak tutun hemen iletin. Kimin aldigi bellidir zaten. Kimin sayimi, teslimi varsa o almistir. Zaman gecirmeyin derhal boluk komutanina bildirin.
tutanak tutulsa benim zimmet üzerindeki sorumluluğum değişme olur mu
komutan zimmeti sizde, sandiginiz kirilmis, icerisinden malzeme calinmis. Sizin malzemeniz yani sizin sorumlulugunuz. Calinmasinda kusurunuz olup olmamasina bakilir. Ancak su an hhalen birsey yapmamaniz suc. Askeri malzemenin calinmasi askeri suctur. Bunda siz yetkili degilsiniz, olayi bildirmekle yukumlusunuz. Sucu gizlediginiz icin siz ayrica sorumlu olursunuz. daha fazla vakit kaybetmeyin olayi arastirip, sizin askerlerden detayli bilgi alip boluk komutanina gidin