Başlıkta belirttiğim gibi protokol şartmıdır? sadece dilekçe ile kaleme gitsek yeterli olmazmı? Velayet veya mal paylaşımı yoktur. Sadece nafaka belirtilicek onuda dilekçede belirttik. Bukadarı yeterli midir ?
Printable View
Başlıkta belirttiğim gibi protokol şartmıdır? sadece dilekçe ile kaleme gitsek yeterli olmazmı? Velayet veya mal paylaşımı yoktur. Sadece nafaka belirtilicek onuda dilekçede belirttik. Bukadarı yeterli midir ?
yardımcı olabilecek varmı ?
Avukat değilim ama webde araştırdığıma göre Önceden protokol hazırlanması şart değilmiş. Anlaşılan konuları tuatanağa geçirtmek yeterli deniyor.
Ama önceden protokol hazrılayarak mahkemeye başvurmak işleri hızlandırıyor. Dava çarken protokol sunmasanızda dava günü hazır bulunup protokol sunabiliyorsunuz.
Protokol var ise hakim protokolü kabül ediyormusunuz diye her iki tarafa soruyor ve gerekli maddelere tutanağa geçirtiyor.
Protokol hazırlamazsanız hakim tek tek soracak. Yanılıpta orada yanlış birşey söyleyip yada anlaşmazlığa düşüp davanın uzamasına neden olabilirsiniz. Bence hazırlayın. davaya kadar fikir değişimlerinide bir nebze önlemiş olursunuz.
Mesela aylık 500 Tl nafakada anlaştınız karşı taraf son dakika 700 olsun dedi o anda bir an önce boşanalım diye kabül etmek durumunda kalabilirsiniz. Protokol hazırlansada orada anlaşmazlığa düşülebilir. ben protokolde kabül ettim ama artık kabül etmiyorum da denebilir. Ama protokol hazırlanmış olması psikolojik olarak red etmeyi bir nebze engeller diye düşünüyorum.