Büyük bir olasılıkla çok daha öncede vardı ama herşey yaklaşık iki -üç sene önce bir ABD kanalının ' bir hastanın ötanazi isteğini kabul eden bir doktorun iğne ile hastasını öldürmesi ve bu ölüme giden yolu kaydetmesi ' görüntülerini yayınlamasıyla başladı.
Ortalık toz duman oldu 'ötanazi'nin kullanılıp kullanılamayacağı ve bunun hukuki olup olmadığı tartışıldı durdu. ABD nin önde gelen bazı hastahaneleriyle Hollanda ve Fransada ki bazı hastahaneler 'ötenazi' yi uyguladıklarını açıklayınca tartışma iyice alevlendi... Teksas ta her ne şekilde olursa olsun birisinin ölümüne neden vermenin 'ölüm cezası ' olduğu ve bunun 'kişi istedi 'diye değişmeyeceği açıklandı ; Californiyada ise 'consiltasyon sonucu ölümün olacağı kesinse hasta hür iradesi ile istiyorsa ve hastanın yakınları olur verirse uygulanabilir' diye bir karar çıktı . Böylece aynı olayda Teksas ta ölüm cezası ile yargılanma californiya da ise şartlar yerindeyse davası bile görülmeyen bir durum ortaya çıktı.
Ülkemizdeise özellikle SSK hastahaneleri istemeyene ölmeyecek kişiyede zaman zaman 'Ötanazi' yaptıkları için bu konu bir iki tartışma programı dışında hiç gündeme gelmedi...geldiysede ben bilmiyorum.
Şimdi hukukumuz bu konuda ne diyor? Halihazırda hiç birşey demiyor mu? Yani ötanazi yapan doktor cinayetten mi yargılanıyor? Bu doğrumudur? Ne olmalıdır? Konusunda yorumlarınızı fikirlerinizi katkılarınızı bekliyorum. Herkesin bir fikri olduğunu sanıyorum lütfen böyle bir sitede bu fikrinizi ortaya koyunuz hukukçu(hakim savcı avukat) olmanız gerekmiyor....
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum