Maaş aldığım banka kredimden dolayı avukata verdi fakat hala kesinti yapıyor .
Öncelikle merhaba sizlere birşey danışacağım yardımcı olablirseniz sevinirim. Devlet memuru'yum Garanti bankasından maaş alıyorum buradan aldığım bir kredi mevcut.Geçen aylarda başka bir bankadaki kredi ödemesinden dolayı Maa aldığım bankadaki kredileri ödeyemedim ve Avukata verildim.Avukat le görüştüğümde sağolsun maaşımın iki katı olan 5000 Tl istedi ödeyemeyeceğimi söyledim evime bilgi mektubu geldi.Neyse maaş günü geldiğinde ben maaşı tam alır diğer bankayı kapatırım sonra maaş aldığım bankaya borcumu öderim diye düşünüyordum fakat banka maaşımdan otomatik olarak 1/4'üne bloke koymuş banka ve avukat le görüştüğümde koyabileceklerini kanuni hakları olduğunu ilettiler. Size danışacağım şey şu ellerinde hiçbir haciz yazısı olmamasına rağmen böyle bir bloke koyabilirmi ? Sonuçta olay avukata intikal etmiş eğer maaşıma bloke koyacaklarsa neden avukata verdiler haybeden avukat parası neden ödüyorum ? Yardımcı olup fikir verebiilrsenz sevinirim.
Cevap: Maaş aldığım banka kredimden dolayı avukata verdi fakat hala kesinti yapıyor .
e-devletten hakkınızda bir icra takibi olup olmadığına baktınız mı?
Cevap: Maaş aldığım banka kredimden dolayı avukata verdi fakat hala kesinti yapıyor .
Ankara 3 icra dairesinde icra dosyam gözüküyor fakat maaştan 1/4 oranında kesinti yapılabiilr diye bir yazı yok.Ayrıca Devlet memuru olduğumdan maaşa haciz geldiğinde bunu bordro da görmemiz gerekmiyormu ?
Dostum.maaşına illa ki haciz gelmesine gerek yok.İsterse ödenmemiş taksitlerini almak için maaşının tamamını alıp bu borcu öder.Kredi sözleşmesinde attığınız imzalarda buna izin veriyorsunuz.Ancak borcunuz icralık olmamışsa ve ödenmeyen borçlar bitmişse bundan sonra fazla fazla kesip günü gelmemiş taksitleri ödeyemez.Ama siz icra dosyası açılmış diyorsunuz,Allah kolaylık versin.Yaşadığım için biliyorum.Borç bitene kadar isterse hepsini keser.Bunu önlemek için dava açıp 1/4 ünden fazlasının kesilmemesini talep edebilirsin ve büyük ihtimal kazanırsın..