Izinsiz diploma çalıştırmanın cezası nedir?
Merhaba arkadaşlar. Ben geçen ayın 22' sinde bir Oda'da SÖZLEŞME imzaladım. Sözleşme noter onaysız olabilir mi? İkinci husus Maaşlar elden verilecekmiş. Maaşım ödenmezse ne yapabilirim. Son olarak ilçen çıktığım vakit bunlar sigortasız diplomamı işletebilirler mi? Yanıt verirseniz sevinirim.
Cevap: Izinsiz diploma çalıştırmanın cezası nedir?
lütfen bir yanır bekliyorum
Sözleşme noter onaysız olabilir. Genelde de öyle olur iş sözleşmeleri.
Çalışan sayısı çok az ise elden verilebilir. Maaşınızı almadığınızı sizin ispatlamanız gerekmez, işverenin maaşınızı ödediğini ispatlaması gerekir.
"Diplomanızı işletmek" ne demek? Ne diploması bu?
Oda dediğiniz ne odası?
Ziraat odasına bağlı toprak analiz laboratuvarında kimyager olarak çalışıyorum. Diploma kimyagerlik diploması. Bu laboratuvarın kimyager bulundurma zorunluluğu var. İşten ayrıldığım zaman bilgim olmadan diplomamı Sigortalı yada sigortasız çalışıyor gösterebilirler mi? Diploma işletmekten Kastettiğim bu. Yanıtınız için teşekkür ederim.
Siz e-devletten sigortalı olup olmadığınıza bakabilirsiniz. İşe girişiniz işten çıkışınız orada görünür Çalışmadığınız halde sigortalı görünürseniz gisip maaşınızı isteyebilirsiniz :)
"Sigortasız çalışıyor gösterme" ne demek bu da pek anlaşılır değil. "Çalışıyor gösterme" çalışmadığınız halde sizi sigortalı yapmak demek. Sigortalı yapmazsa nasıl çalışıyor gösterilir bilemedim.