Kredi dosya masrafları ve kredi kartı aidatı geri alma
Öncelikle iyi günler.
Ben HSBC bankası tarafından çok fazla aranan biriyim. Öyleki ufak tefek şeylere bile arayıp rahatsız edici konuşmalarını dinlemeye maruz kalıyorum. 50 tl için bile arayıp ev sahibim gibi konuşması beni çok kızdırıyor.
Hal böyle iken benim bu bankadan Kredi kartı masrafı ve Kredi dosya masrafı var alacağım. Bunu bankadan tahsil etmek istiyorum. Daha önceden tabiki Kaymakamlığa başvuruda bulundum fakat yıl oldu hiç bir ses yok. çok yoğunlar ve çok uzun sürüyor. Bankada 2016 yılında Türkiyeden çekiliyor. Ben bu süreci hızlandırmak için ne yapabilirim. Bu masrafları nasıl geri alabilirim ve bankanın bana karşı hamleler ne olur. Nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?
Bu bankadan cidden çok yoruldum. kısa zamanda borcumu bitireceğim fakat. Alacağımda kalsın istemiyorum. Lütfen yardım edermisiniz?
Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla..
Cevap: Kredi dosya masrafları ve kredi kartı aidatı geri alma
kimse yok mu yani cevap yazacak ?
Bu konuda bana yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Tshh ne başvuru yapmışsınız hiçbir dosya ihmal yada yanlışlık yoksa 1 yıl sürmez. Tshh ne gidip dosyanızı çıkartın. bazen dosyalar sonuçlanmış evraklar arasına karışıyor. Başıma gelen bir durumdur. Sonuç alamazsanız müdüre şikayet edin.
Sadece kaymakamlığa başvuru yaptım oda 1 yıldan fazla oluyor. Tshh nedir bu arada onu anlayamadım. Bankanın satıldığını duydum haberlerde. Banka Türkiyeden çekildikten sonrada alabiliyor muyuz?
Alıntı:
ozgur.gocer rumuzlu üyeden alıntı
Sadece kaymakamlığa başvuru yaptım oda 1 yıldan fazla oluyor. Tshh nedir bu arada onu anlayamadım. Bankanın satıldığını duydum haberlerde. Banka Türkiyeden çekildikten sonrada alabiliyor muyuz?
Kaymakamlıkta başvurduğunuz yer Tshh Yani Tüketici sorunları hakem heyeti. sık sık gidip takip edin. Olmadı Bimere şikayet edin. Bankanın satılmasının önemi yok. Banka yok olmaz.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Kaymakamlıkta başvurduğunuz yer Tshh Yani Tüketici sorunları hakem heyeti. sık sık gidip takip edin. Olmadı Bimere şikayet edin. Bankanın satılmasının önemi yok. Banka yok olmaz.
Bu işlem ne kadar sürer?
Tshh dosyaları yasada en geç 6 ay içinde sonuçlandırılır der. Ama bunun yaptırımı olmadığından bu süre uzayabilir. Ama1 yılı aşkın süredir sonuçlanmamasında yukarıda belirttiğim başka durumlardan olabilir. Siz kaymakamlığa tekrar gidip sorun.
Bir hata unutma vs. oldu ise ilk heyete alırlar 1 hafta 10 gn içinde sonuçlanır.
Çok teşekkür ederim her ikinizede. Çok yardımcı oldunuz :)