Cevap: İşveren baskı uyguluyor
İşkura şikayet edebilirsiniz, siz orada çalışmakta iken durumunuzun tesbit edilmesini isteyebilirsiniz.
Yapılacak inceleme sonucu çalışma saatlerinizi vs tesbit ettirebilirsiniz.
SGK primlerinizin gerçek ücretinizden daha düşük ücret üzerinden hesaplanıp ödenmesi, AGİ ve fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi sebebiyle sözleşmenizi noter kanalıyla feshettiğinizi bildirip, iş mahkemesinde dava açarak alacaklarınızı talep edebilirsiniz.
Bu davada emsal ücret tesbiti de talep edebilirsiniz.
Is yerinde kamera varken "2 şahit tutarım işe gelmedi diye atarım kapının onune" demesi bence size inandirici gelmemeli.
inandırıcı geldi çünkü o kamera pcye baglı pc bozuktu der yada yıllık izne çıktıgımda bak gelmedi der alsize kayıt der imza yok bişey yok yıllak izne cıktıgıma dahil ben nerden bilicem nezaman bu tuzagı kuracagını adamlarda para var muhasebecisi her türlü kılıfına uydurur
birsey bilmemekle beraber yarin birgun davalik olursaniz, bu kotu niyetin bir sekilde davaya bakan hakim tarafindan hissedilebilecegini dusunuyorum.
Simdi kardes benim isle ilgili problemim yok benim sorunum ise giris cikis saatleri eskiden sabah 8.30 da gelip aksam 6.30 7.00 gibi cikiyordum simdi ise 8.30 dan once cikamiyorum ev sultanbeylide maltepeden oraya gidene kadar 10 oluyor yollarda uyuyorum sabahda 7 de cikiyorum evden bumu adalet bumu kanun okadar calis calis maasim asgariden gozuksun
.Zaten az once muhasebecisi geldi istersen asgari ucretle calis calismak istemiyorsan keyfin bilir bizde boyle dedi. biz seni cikartmiyoruz dedi isyeri sahibi ayni zamanda noter haliyle bas edemiyorum adamla burda bi benim tarafimdan art niyet yok sukurler olsun vicdanim rahat
Sizin isyeri ve calisma şartlari ile ilgili sorununuz var, özeti de; o şartlarda orada çalısmak istemiyorsunuz artik. Çözüm için 2 yol var.
1- işverenle görüşüp şartlarin düzeltilmesini saglamak,
2- artik o isyerinde calismaktan vazgecip, sozlesmeyi feshetmek ve dava acarak hakliliginizi ıspatlayıp tazminatinizi almak.
1.seçenegi isverenin red ettigini soyluyorsunuz, o zaman geriye diger secenek kaliyor. Sozlesmeyi fedhedip hukuk yoluyla haklarinizi aramak.
Telefonunuzdan 177 yi arayip sikayette bulunabilirsiniz, iskura gidip sikayette bulunabilirsiniz. Gelirler durumunuzu tesbit ederler, sonrasinda zaten isten cikartirlar, dava acar ihbar + kidem tazminatinizi talep edersiniz. Ola ki isten cikartmazlarsa siz şu belirttiginiz sebepleri de belirterek sözlesmenizi feshedersiniz noter kanaliyla, sonra da gider dava acarsiniz.
Onlar da kamera kayitlariyla, izin kayitlariyla uzun uzun fantazi yaparlar tazminatinizi ödedikten sonra.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sizin isyeri ve calisma şartlari ile ilgili sorununuz vsr, özeti de; o şartlarda orada çalısmak istemiyorsunuz artik. Çözüm için 2 yol var.
1- işverenle görüşüp şartlarin düzeltilmesini saglamak,
2- artik o isyerinde calismaktan vazgecip, sozlesmeyi feshetmek ve dava acarak hakliliginizi ıspatlayıp tazminatinizi almak.
1.seçenegi isverenin red ettigini soyluyorsunuz, o zaman geriye diger secenek kaliyor. Sozlesmeyi fedhedip hukuk yoluyla haklarinizi aramak.
Telefonunuzdan 177 yi arayip sikayette bulunabilirsiniz, iskura gidip sikayette bulunabilirsiniz. Gelirler durumunuzu tesbit ederler, sonrasinda zaten isten cikartirlar, dava acar ihbar + kidem tazminatinizi talep edersiniz. Ola ki isten cikartmazlarsa siz şu belirttiginiz sebepleri de belirterek sözlesmenizi feshedersiniz noter kanaliyla, sonra da gider dava acarsiniz.
Onlar da kamera kayitlariyla, izin kayitlariyla uzun uzun fsntazi yaparlar tazminatinizi ödedikten sonra.
Çok teşekkür ediyorum arkadaşım 1 yada 2 gün geçsin bakalım adam konuşmuyor surat yapıyor en kıssa zamanda yaptıklarımı burada paylaşacagım birşey daha sormak istiyorum işverenin sen aldıgın parayı ispat edemezsin demişti ve onu derdemez bende dükkanda tuttugu hesap programında aldıgım maaşlar görünüyordu bende onların yedegini aldım hemen akabinde dün akşam programı pc den kaldırmış bende o programı kaldırmadan yedegini hemen almış oldum kişisel haklarını ihlal etmiş oluyormuyum oluyorsam derhal siliyim bende