İp adresİmden benden habersİz kredİ karti dolandırıcılığı yapilmis
Öncelikle merhabalar hukuki.net halkı ben bu forumda daha yeniyim başıma ilk defa böyle bir durum geldi
Öncelikle İstanbulda oturmaktayım yaşım 18 ve 12 ekim 2015 de 19 umu doldurucam daha gençliğimin baharındayım açıkcası neyse konuya gireyım
Benim bir arkadaşım vardı adı efeydi ve bu cocuk da 18 yasının altında her gün beraber takıldığımız mahalleden arkadaşım diyebilirim yani
Babamın emlakcı dukkanı bulunmakta bende açık lisede okuduğumdan dolayı boşta durmayayım diye ofise gidiyorum surekli olarak ve babamın yokluğunda arkadaşlarımı dukkana çağırır kahve sigara içip muzik dinleyıp konusup vakit geçirirdik vs. vs.
2 adet bilgisayar bulunmakta ofiste birisi babamın diğerisi benım ben kendi masamda efe ise babamın masasısnda otururdu
ancak bu arkadaşım dediğim çocuk internet ustunden kredi kartı dolandırıcılığı yapıyormus ve suanda bize tonla dosyalar yığılmaya basladı efendıme soyliyim iphone 6 lardan tut canonlara kadar cocuk bizim internet hatdından yani ip üstünden baskasının kredi kartı ile alışveriş yap butun kargoları eski taşındığımız ev adresimize yollasın yani boş eve ve kargoları kendisi teslim alıp 18 yasından buyuk bir baska birisine satdırsın telefonları turkcell e vs. parasınıda catur cutur yıyor sonra bize dosyalar geliyor davalar geliyor işin içinden çıkamıyoruz
çocuğunda ailemle birlikde evıne gitdik ben babamın yanındayım oda ailesinin yanında yok efendım yapmadım ben etmedim ne bileyım benım haberim yok diyor
halbuki bir dosyada karakolda bir numara gostermısler babama gosterdıklerı numara ise efenin numarası
kendimi ne tarz bir yol ile savunabilirim maddi durumumuz cok iyi değil
yardımcı olursanız sevınirim lütfen bir akıl verın bu pazartesş karakoldan çağırdılar ifade vermeye gidicem avukat tutsak etkili olur mu bu durumu nasıl çözeriz bi açıklık getirir isenız sevınırım
edit : konu yanlış bölümde ise yetkililerden rica ediyorum dogru kategoriye taşısınlar sitede daha yeniyim
Cevap: İp adresİmden benden habersİz kredİ karti dolandırıcılığı yapilmis
Okuyan İnsanlar lÜtfen dusuncelerİnİ belİrtsİnler dÜŞÜncelerİnİz benim İÇİn Çok onemlİdİr yorumlariniz İÇİn İŞmdİden teŞekkurler
Konu gunceldir dusunceleriniz benım için onemlidir lütfen yardımcı olun
Pazartesi karakola ifade vermeye gidicem lutfen yardimci olup dusuncelerinizi belirtiniz ne yapmam gerekir
ofiste kamera kaydı falan varmı.
Kargo mal teslim ederken isim imza ve tc alır. o tutanaklar sizin kurtuluşunuz..
Arkadaşı güveni kötüye kullanma suçu nedeniyle savcılığa şikayet etmenizi de tavsiye ederim.