işten ayrıldım ve istifamı vermedim son maaşımıda yatıurmadılar?
selam
ben özel bir şirkette 6 ay 5 gün çalıstım ve bir kargo şirketi olduğu için acil çıkmam zorunda kaldım yeni gireceğim iş için imza atmam gerekiyordu 7 iş günün son günüydü çünkü. giderken şuben,in 414 tl parasıda bende kaldı ve bir maaşımda içerideydi bunu şubeye bildirdim ve istifa dilekçemi vermeden ayrıldım. 1 hafta sonra işverenim beni aradı ve istifanızı vermediğinizi için size dava açacacm dedi işvereni mağdur etmekten dolayı ve 28 günlük maaşımı yatırmadı bunun dışındada bana bilmediğim bir kagıt imzalattılar sonradan öğrendimki tüm maaşıma el koyabilecekleri bir ferağetnamzeymiş. bu durumda ne yapabilirim?
Cevap: işten ayrıldım ve istifamı vermedim son maaşımıda yatıurmadılar?
İmzaladığınız o belgede tam olarak yazanlar neydi?
hocam daha imzaladığım yazıyı görmedim ama bolge müdürlüğünden söyledikleri ^^ içeride bulunan alacaklarıma karşı bütün haklarımdan vazgeçiyorum^^ ve bu yazıyı bana aldığımız elbiselerin zimmetitidir diye imzalattı şube müdürü benimde bilgim yoktu. ve orada bulunan 12 personelde buna şahitlik ediyor.
İş elbiselerini ve şubeye ait olan 414 tl yi teslim etmeden artık işe gitmemeye başladınız yani.
Evet ayın 28 den bu yana
- - - Updated - - -
6 aydan fazla çalıştığım için iş elbiseleri üzerine bir hak iddaa edilemez.. Ama bana imzalartıkları bu feragetname ve içerideki maaşım için bir şey yapabişirmiyim ?
EĞER İBRANAME NİTELİĞİNDE o evraka imza atmasaydın kanuni haklarınız şunlardır ;
1- iş kıyafetini ve parayı işveren tutanak düzenlemek suretiyle teslim edersiniz
2-gerekçe göstererek istifa dilekçe veriniz (kabul etmediği taktirde noterden dilekçeyi kabul etmediği için kötü niyetli olduğunu belirterek gönderin )
3-ihtar çekerek maaş talep edersiniz eğer ihtara uymasa
4- almadığınız maaşlar için faiz de talep ederek iş mahkemesinde dava edersiniz işçi lehine yorum ilkesi olduğu için büyük ihtimale davayı kazanırdınız ve cebri icra ile bütün masraflarınızı + maaşınızı alırdınız.
ÖNERİ;
ibraname niteliğindeki o kağıt bazı şartlar olmadığı vakit hukuken yok hükmündedir o sartları avukat yardımıyla tespit ettiğiniz zaman noter ile ihtar çekerek ibranameyi yok hükümde olduğu ihtar ediniz sonrada yukarda izah ettiğim sıralamayı takip ederek GEREKENİ YAPINIZ.
rica ederim :)
olayın gidişatı lütfen buraya yazmanızı rica ederim :)