Bankadan Kredi Kullanıldı, Erken Kapatıldı, Sigorta poliçesi devam ediyor ve İşten Çıkartıldım
Sn. Yetkililer;
1-) Bir bankadan 04/2014 tarihinde 14.000 TL ihtiyaç kredisi kullandım. Bu kredi ile birlikte bir sigorta poliçesi oluşturuldu. Poliçe detayları aşağıdaki gibidir;
Poliçe Başlangıç tarihi: 01/04/2014
Poliçe Bitiş Tarihi: 01/04/2016
Teminat Türü: İşsizlik, Vefat
Teminat Tutarı: 14.000 TL
Poliçe Durum: Yürürlükte
Poliçe Türü: GRUP
Prim Ödeme Türü: Tek Prim
Lehtar: Kanuni Mirasçılar (Bu nedir bilmiyorum, edevlet üzerinde bu şekilde görünüyor.)
2-) Krediyi kullandıktan yaklaşık 1-2 ay sonra TAMAMEN TEK ÖDEME İLE KAPATTIM. (İhtiyaç doğrultusunda, başka bir bankadan daha fazla kredi çekerek kapattım.)
3-) Yaklaşık 2,5 yıl çalıştığım iş yerinden 06/2015 tarihinde çıkartıldım. (İşsizlik ödeneği alıyorum şuan).
4-) Sormak istediğim şudur: Krediyi kapattım ancak "Yürürlükte" olan bir sigorta poliçem olduğu için sigorta şirketi bu parayı bana öder mi ? Sonuçta krediyi kapatsam da, şuan halen yürürlükte aktif olarak görünen bana işsizlik durumunda vaad edilen 14.000TL bir teminat var.
NOT: Banka ile görüştüm sigorta şirketini arayın dediler. Sigorta şirketi ile görüştüm kesin bir cevap vermiyorlar.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
Cevap: Bankadan Kredi Kullanıldı, Erken Kapatıldı, Sigorta poliçesi devam ediyor ve İşten Çıkartıldım
Sigorta policenizi isteyip ozel sartlari okuyun ancak ben bu duruma pek ihtimal vermiyorum. Neticede borç sigortalanmis ama siz borcu odemissiniz. Sigortanin iptal edilip kalan prim bedeli size iade edilmeliydi. Lehdar kısmında yazan ise olumunuz halinde tazminatin kime odenecegidir.
Cevap: Bankadan Kredi Kullanıldı, Erken Kapatıldı, Sigorta poliçesi devam ediyor ve İşten Çıkartıldım
Bir çok evrak istemiş sigorta şirketi, onları gönderip sonucu bekleyelim bakalım.
Teşekkürler.