Hapis cezası verildi ne zaman uygulanır ?
Merhabalar.
Asliye ceza mahkemesinde ben ve arkadaşım hakaret ve tehdit konusunda birinden şikayetçi olmuştuk onun davası görüldü.
Sanık 3 er ay hakaretten 6 ay da bana ettiği tehditten dolayı hapis cezası aldı. Hakim hükmün açıklanmasını geri bırakmadı ve iyi hal vs. indirimi vermedi.
Şimdi sanık ne zaman cezaevine gönderilir ya da bu karar kesinleşmiş bir karar mıdır ? Direk kolluk kuvvetlerinin mahkemeden alarak hapse atması gerekmiyor muydu ?
Cevap: Hapis cezası verildi ne zaman uygulanır ?
Bir kere cezalarda alt sınır üst sınır denen bir olay var, adam cinayetten müebbet yememiş ki direk hapse atsınlar, aldığı ceza ortada
ayrıca kesinleşmiş bir ceza da yok, HAGB vermediği için temyiz yolu açık, temyiz edebilir, belki bozulacak gelecek karar yeniden yargılama sonucunda beraat edecek bilemezsiniz.
Alıntı:
Alwuwush rumuzlu üyeden alıntı
Bir kere cezalarda alt sınır üst sınır denen bir olay var, adam cinayetten müebbet yememiş ki direk hapse atsınlar, aldığı ceza ortada
ayrıca kesinleşmiş bir ceza da yok, HAGB vermediği için temyiz yolu açık, temyiz edebilir, belki bozulacak gelecek karar yeniden yargılama sonucunda beraat edecek bilemezsiniz.
Hocam böyle bir davada tahminle temyize giderse karar bozulur mu akıbeti ne olur sizce bir fikriniz var mıdır?
Dosyanın durumunu bilmiyorum, Yargıtay bozabiliyor tabiki de, ama hakimin verdiği kararda isabetsizlik görmezse bozmaz..
Şöyle bir durum oluşur, Dosya temyizdeyken bir kanun değişir ve bu kanun sanık lehine olursa, durumunu tekrar gözden geçirin diyerek dosyayı bozabilir.
Onun haricinde keyfi olarak bir bozma olmaz.
Siz en iyisi mi hukukçu arkadaşlara sorun.