Nafaka ne zaman kesilebilir
Merhabalar ben 21 yaşındayım.Kızım. Annem ve babam yaklaşık 6 yıl önce kadar anlaşmalı boşandı. Bana nafaka bağlandı. Üniversiteye gidene kadar babam düzenli yatırıyordu fakat bu sene okulum bitti. Üniversite iken düzenli para gönderiyordu şu an onu bahane ederek yatırmayacağını söylüyor.
Daha fazlası var ki buraya yazamıyorum birebir mesaj ile ulaşmak isteyen olursa detaylı anlatabilirim. Peki benim ne yapmam gerek.
Cevap: Nafaka ne zaman kesilebilir
Üniversite bittiyse,
bir iş bulup çalışmaya başlayıp kendi kazancınızla yaşamaya başlamalısınız.
bende bunun farkındayım ama dediğim gibi daha detayları var ve 2 senelik bölüm mezunuyum ve yaşadığım şehir küçük olduğundan bölümümle ilgili burada iş bulma imkanım yok dgs sınavına gireceğim yazdıklarınız o kadar kolay bir şey değil kendi paranı kazanmak en güzel şey ama şu anda böyle bir şansım yok
Babanız para vermek sitemiyor. Daha ne detayı olabilirki? Sn kırcalınında dediği gibi çalışmanız yada Açık öğretimden yada normal bir üniversitenin 3. sınıfından kayıt yaptırmanız sorununuzu çözebilir.
Küçük yerde çalışamayacaksanız. Evlilikte bir seçenek :)
AÖF 2. yıllıkları sınavsız almıyor mu? O şekilde kayıt yaptırıp, tekrar üniversite öğrencisi olursunuz.
Neden böyle bir mantık var ben bunu anlamadım babam vermek istemiyor fakat durumu bunun için müsait hem emekli maaşı var hemde çalışmaya devam ediyor hem bu mahkeme kararı ; evlenene kadar , çalışana kadar bunu vermek zorunda değil mi şu anda ben ona bir dava açsam sonuç benim aleyhime olmayacak mı
Ayrıca bahsettiğim detaylar daha bugün gerçekleşti. Annemle aralarında olan anlaşmazlıklardan dolayı tehdit savurup duruyor onu vururum gibi vs. ayrıca bir baba kızına nafakayı alırsan o para dışında sana tek kuruş vermem nasılsın kızım derim geçerim der mi ya da ben başka bir şehirde okurken bir baba gönderdiği parayı konuşur mu soruyorum size benim amacım zaten para almak değil verdiği miktar düşük bir miktar zaten bu konuşmalarına karşı dava açmak istiyorum çünkü aynısını daha öncede yapmıştı. Sizi insan içinde rencide edip kendini haklı çıkartan cinsten birisidir. Daha benim aklıma gelmeyen milyon tane detay olabilir.
- - - Updated - - -
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Babanız para vermek sitemiyor. Daha ne detayı olabilirki? Sn kırcalınında dediği gibi çalışmanız yada Açık öğretimden yada normal bir üniversitenin 3. sınıfından kayıt yaptırmanız sorununuzu çözebilir.
Küçük yerde çalışamayacaksanız. Evlilikte bir seçenek :)
Evlilik benim için bir seçenek bile değil
Dgs sınavına gireceğim seneye bu zamanlar onun için bu konu ortada
Nafaka eğitim hayatınız devam ettiği sürece talep edilebilir. Aksi durumda devam eden nafaka varsa kesilir.