Bilkent Hukuk Paralı mı Ankara Hukuk mu?
Merhaba, bir süredir siteyi üyeliksiz takip ediyorum. Ancak bu aralar sonunda vereceğim kararın hayatımı etkileyeceği bir çelişkiye düşmüş durumdayım. Çevremde maalesef bu meseleyle ilgili pek bilgi alabileceğim kimse yok. Ben de bu yüzden bilgili şahıs sayısının epey fazla olduğu bu forumdan üyelik aldım. Benim için epey önemli bir mesele bu yüzden bu konuda bilgili olanlar varsa konuyu pas geçmeden beni bilgilendirseler sevinirim. Birde farkındayım yazı çok uzun ama derdimi en iyi şekilde ancak bu şekilde anlatabilirim sanırım
Şimdi, olay şu: Ben hakim, savcı veya avukat olma amacında değilim. Yegane hedefim üniversite de kendimi her anlamda geliştirip yüksek lisans için yurtdışına çıkmak ve akademisyen olmak. Üniversite olarak ise hedefi büyük tutuyordum(Harvard Stanford falan). Hangi alanda diyecek olursanız bu konuda net bir fikrim yok iktisat hariç tüm sosyal bilimler diyebilirim. Bu yüzden temel bir sosyal bilim olan hukuğu okuyup 5 sene sonra alanıma yönelmeyi ve yurtdışı içinde kendimi 5 sene boyunca bilinçli biçimde geliştirmeyi amaçlıyordum. Yurtdışı olarakta hedefi yüksek tutmak gayem vardı. Bunlar içinde Bilkent Hukuk biçilmiş kaftandı. Ancak maalesef sıralamam tutmadı iyi kötü çalışmış olsamda. TM 3 2300...
Şimdi, Bilkentin tam paralısı yıllık 26k. Ankara'da oturmuyoruz bu yüzden gider daha artar. Ancak ailem bunun puanımın yüksek olduğundan dolayı pek içlerine sinmediği(birde biraz eski kafalılar. Ankara'nın Bilkentten kat kat daha iyi olduğunu düşünüyorlar) ama gene de çok istiyorsam gönderebileceklerini söyledi. Ailemin gelir seviyesi Allah'a şükür iyi multimilyarder değiliz ancak bu parayı karşılayabilecek kadar zenginiz en azından. Ama sorun şu buna değer mi? Yani bu üniversite yerine Ankara Hukuk'a gitsem cidden çok şey kaybetmiş olurmuyum? Yani Harvard gibi zor hayaller iyiceden hiç gerçekci olmayan hayal kapsamına girer mi yoksa Ankara Hukuk'a gidip Ingilizce kursuna falan gidip(Ingilizcem aşırı berbat bu arada) diğer konularda da kendimi yetiştirmek için Bilkente gittiğim zamankinden biraz daha fazla çabayla yapılabilinecek şeyler mi? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim
Birde beyler sadece oraya git falan demek yerine bunun nedenlerini yazarsanız iyi olur. Bu tabiki bir zorunluluk değil ama kısa da belirtebilirsiniz uğraşamam diyorsanız:D.
Birde sizin bilginiz yoksa dahi olan birini konuya çağırabilirseniz, ya da bilen biriyle görüşmeme olanak sağlayabilirseniz de iyi olur
Strawpoll anketi
http://strawpoll.me/4862535
Cevap: Bilkent Hukuk Paralı mı Ankara Hukuk mu?
Bilkent'te güzel bir eğitim var, Ankara Hukuk'ta da öylece. Daha damardan ifade etmem gerekir ise, kendinizi yetiştirmeniz aslında sizin elinizde. Siz azimli olur ve zamanınızı doğru değerlendirir iseniz her okul sizin için iyidir. Ben Ankara Hukuk mezunuyum, okulumun imkanları hedefleriniz için yeterli, Bilkent için de aynı yorumu yapabilirim. Tercih sizin. Başarılar.