Askeri Mahkemenin Görevsizlik Kararı ile Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen dosya
Merhabalar;
Kısaca ben Nöb.çvş iken o günün Nöb.Astsubayı gece yat içtimasına herkesin tek kılık kıyafetle gelmesini bana emrediyor ve bende bir Er'in kılık kıyafetının duzenının uygun olmadığını kendisine ve şahitlerin gözü önünde nacizane bir şekilde iletiyorum ve şahış bana küfür ediyor Tahrikde cabası bana komutancılık oynamayın çok fena yaparım (sin-kaf)
edilen küfürlere ve hakaretlere alaycı tavırlara dayanamayıp (tabi bu zamana gelene kadar içi dolu turşucuk) kendisine kurtarma ıstakasıyla saldırıyorum bu sırada ıstakayı bır arkadasım vuramadan elımden alıyor bende boşta kalınca şahısa kafa atıyorum burnuna geldıgını sandıgım kafa darbem üst dudagını ıcten zedelıyor 1-2 cm yanı Basit tıbbı mudahaleyle bu vurusu raporluyor sonra Bilgi alma tutanağı ile bilgilerimiz alındı bende 7 şahit vardı karşıda 3 şahit nihayetinde ben Ağrı Doğubeyazıta cezasız sürüldüm :) Tabi buda ceza dıyenler olabılır ama askerlıgın uzaması olmadı Ağrıdayken bana Askeri Savcı kağıt yolladı şikayetcimisin değilmisin Şikayetçiysen yaz dilekçe yolla değilsen yine yaz yolla diye bende sürgün yemeden önceki birliğimi arayıp şahısın benden şikayetçi olup olmadığını sordum şikayetçi olmadığını ve olmadığına dair kağıdı askeri savcıya yolladıklarını bana oranın Kıd.Başçavuşu söyledi bende şikayetçi olmadığımı güzel bir dille beyan ettim ve yolladım nihayetinde ikimizde 1'er gün aralıklarla terhis olduk ve şimdi elime bugun ulaşan kağıt şunu diyor ;
K.K.K Askeri Savcılığı Ankara
Görevsizlik Kararı
Suç:Kasten yaralama
Şüpheliler ''biz''
Yapılan soruşturma neticesinde (buraları kısaltıcağım) Şahısların koğuşlar bölgesinde aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu birbirine vurdukları iddiasıyla haklarında soruşturma yapılmış isede asker kişi sıfatlarını taşımadıkları ve şüphelilerin gerçekleştirdiği eylemin As.C.Kanununda yer alan bir suç olmaması dolayısı ile şüpheliler hakkında müsnet suçtan soruşturma yapmaya askeri savcılığımızın görevli bulunmadığı anlaşıldığından,Askeri Savcılığımızın Görevsizliğine, soruşturma dosyasının suç yeri itibariyle yetkili ve görevli bulunun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine 353 sayılı askeri yargılama ve usul kanunu'nun 9,17, ve 112 nci maddeleri gereğince itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi.
Şimdi Sormak istediğim sorular ?
Bu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giden dosyadan ne çıkar neler olabilir ?
Şikayetçi olmadığımıza dair bir belge yollamıştık Askeri Savcıya şimdi Cumhuriyet Başsavcılığı tekrar isteyebilirmi ? yada neler olabilir bilgilendirirseniz sevinirim
Cevap: Askeri Mahkemenin Görevsizlik Kararı ile Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen dosya
Konuyu yanıtlayabilecek en azından bir kaç cümle kurabilecek bir hukuk bireyi yokmu ?
Cevap: Askeri Mahkemenin Görevsizlik Kararı ile Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen dosya
Belki de yazdıklarınızı anlamamışlardır. Ben şahsen anlamadım.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Belki de yazdıklarınızı anlamamışlardır. Ben şahsen anlamadım.
Neden anlamadınız
Askerde Çavuşken olaya karıştığımı detaylarıyla anlattım ve bütün ifadelerimizi,şikayetçi olmadığımıza dair dilekçeleri de karşılıklı verdiğimizi söylüyorum bu durumda Ankara Cumhuriyet Başsavcısı bu konuyu nasıl değerlendirir
mesela Koğuşturmamı yapar ne yapar yada bizi görmekmi ister mahkemeyemi çağırır yada darp edilen kişinin şikayetine bağlı bir durumda benimi çağırır ?