eşimden dolayı maaşıma gelen icra
eşim bundan 2 yıl önce iflas etti.ben öğretmenim eşim iflas edene kadar olan süredeişleri iyileşsin diye kredi çektim.ödenmediği için maaşımın 1/4 ü kesiliyor.bu ay bitti fakat avukat masrafı 4500 lira.sorum şu.ben ödemelerimi eşim karışmadığı müddetçe düzenli yaparım.ilerleyen zamanda da ev almayı düşünüyorum.icralık olduğum için bankalar bana kredi vermezler mi?biryerde 5 yıl diye okudum.yani bankayı ödeme noktasında ikna etmek mümkün mü?
Cevap: eşimden dolayı maaşıma gelen icra
Bu tamamen bankanın bileceği bir iş. Biri ömür boyu vermeyecek, diğeri hemen verecektir belki. Bunuın bir kuralı kıstası yok.
Icralik oldugunuz banka muhtemelen omur boyu kredi iliskisi kurmak istemeyecek. Olumsuz kayitlar KKB de 5 yil saklanir sonunda silinir ancak sizin kredi skorunuz bu surede bir bankanin elinde varsa o kaydi banka suresiz saklar. Takibe girdikten sonra kredi başvurusu vs. Yaptiginiz bankalar varsa bu kayda 10 sene sonra da ulasacaklar. 5 sene boyunca daha önce hic calismadiginiz bankalarada kart veya kredi basvurussu yapmayin. 5 senenin sonunda da KKB kaydinizi kendiniz alin (5 tl ye satiyor bankalar int. Subelerinden), bir bankaciyla istisare edip oyle basvurun. Her bankanin kredi risk kriteri farklidir, odeyeceginizden eminse yasal takipte bile kredi verirler bu tamamen bankayla olan iliskinize baglidir. Bu konuda sube mudurlerinin yetkileri genistir, tanidik bir sube muduru bulmaya bakin
Alıntı:
xyxcyp rumuzlu üyeden alıntı
Icralik oldugunuz banka muhtemelen omur boyu kredi iliskisi kurmak istemeyecek. Olumsuz kayitlar KKB de 5 yil saklanir sonunda silinir ancak sizin kredi skorunuz bu surede bir bankanin elinde varsa o kaydi banka suresiz saklar. Takibe girdikten sonra kredi başvurusu vs. Yaptiginiz bankalar varsa bu kayda 10 sene sonra da ulasacaklar. 5 sene boyunca daha önce hic calismadiginiz bankalarada kart veya kredi basvurussu yapmayin. 5 senenin sonunda da KKB kaydinizi kendiniz alin (5 tl ye satiyor bankalar int. Subelerinden), bir bankaciyla istisare edip oyle basvurun. Her bankanin kredi risk kriteri farklidir, odeyeceginizden eminse yasal takipte bile kredi verirler bu tamamen bankayla olan iliskinize baglidir. Bu konuda sube mudurlerinin yetkileri genistir, tanidik bir sube muduru bulmaya bakin
Bu süreçte de en azından 1 bankada hesabınızda hareketlilik yaratmaya çalışın.
Bankalar kendileriyle çalışan müşteriye daha yakın davranırlar.