Danıştay temyiz kararı geldi.Anayasa Mah. Dava Açmak İstiyorum.
Mrblr.
Babam emniyet mensubuydu.80 lerde dindar ve herşeye burnunu sokan (dürüstlük manasında) bir memur olaraktan uzaklaştırmalar aldı bazı gayriresmi şeyler yapıldı.Vesselam rahmetli artık.
1994 civarı baba meslegini icra etmek icin yola koyuldum.Her defasında önüm tıkandı engellendi elaltından.
Teşkilatta üst düzey görevli tanıdıklardan şifahen ögrendiklerimizin yanında açık açık yollanan haberlerle bu teşkilata alınmayacagımız söylendi.
Buna abim maruz kalmıştı.
2009 senesinde POMEM sınavlarına girdim ve sınavda sınavın gereklilikleri yapılmadan bana bekarsın denip sınavdan atıldım kaybettin denildi.
İdare mahkemesine actıgım dava saçma sapan bir şekilde sonuclandırıldı ve davayı kaybettim.
Temyiz için danıştaya başvurdum ve geçenlerde tebligat geldi yine kaybettim davayı.
Şimdi ben Anayasa Mahkemesine başvurmayı istiyorum.
Sormak istedigim ; bir avukat vasıtasıyla başvursam avukatın ücretlerini benmi karşılıyorum davayı kazansamda kaybetsemde?
İkincisi ,anayasa mahkemesinde dava dilekçem kabul edildiginde başlayan süreç bu dava için ortalama ne kadar sürede sonuçlanır?
ÜÇÜNCÜSÜ; Anayasa mahkemesine başvurmadan evvel danıştay kararlarınında temyizi olan danıştay idari dava dairesine başvurmuş olsam bu verilen kararın bozulması mümkün olur mu yoksa danıştaydan cıkan karara sadık mı kalnır?Ve bu cıkacak olan karar ne kadarlık bir sürede cıkar?
Danıştay idari dava dairesine mi yoksa anayasa mahkemesine mi başvurmamı tavsiye edersiniz?
Talep olursa meselenin anlaşılabilmesi adına dava dilekçemi ve danıştay kararını buraya paylaşabilirim.Çünkü mesele biraz alengirli.
Yardımcı olacak olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Danıştay temyiz kararı geldi.Anayasa Mah. Dava Açmak İstiyorum.
Temyiz kararına dair karar düzeltme başvurusu yapmadan Anayasa Mahkemesine zaten başvuramazsınız.
Alıntı:
Stj.Av.İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Temyiz kararına dair karar düzeltme başvurusu yapmadan Anayasa Mahkemesine zaten başvuramazsınız.
Bundan kastınız danıştay idari dava dairesine başvuru yapma meselesi mi?
- - - Updated - - -
Danıştay idari dava dairelerine temyiz itirazı için başvurmadan Anayasa Mahkemesine başvuru yapamıyormuyum?
Eğer yapamıyorsam tebvligatta 15 günlük itiraz süresi verilmiş.Bu 15 günlük sürede itiraz etmezsem itiraz hakkım kayboluyor.
Bu durumda Anayasa Mahkemesine başvurma hakkım dogmus oluyor mu?
Lütfen bi yardımcı olun ona göre hareket edeyim.
Karar düzeltme başvurusu hak arama yollarının içinde es geçemeyeceğiniz bir konumda. Süresinde başvuru yapmadı iseniz, neden başvuramadığınızı mukni bir dil ile izah edeceğiniz bir başvuruyu Anayasa Mahkemesine yapabilirsiniz.
Danıştaya temyize gittiğinizi ve geçenlerde tebligat geldiğini yine kaybettiğinizi yazmışsınız. Bu tebligatla gelen karara karşı süresini geçirmeden karar düzeltme talebinde bulunmanız gerekiyor.Karar düzeltme talebinde bulunmanız için gereken süreden şu anda ben emin değilim ama size tebligat geldikten itibaren 15 gün olabilir bu süre. Saygılarımla.
Alıntı:
özlem24 rumuzlu üyeden alıntı
Danıştaya temyize gittiğinizi ve geçenlerde tebligat geldiğini yine kaybettiğinizi yazmışsınız. Bu tebligatla gelen karara karşı süresini geçirmeden karar düzeltme talebinde bulunmanız gerekiyor.Karar düzeltme talebinde bulunmanız için gereken süreden şu anda ben emin değilim ama size tebligat geldikten itibaren 15 gün olabilir bu süre. Saygılarımla.
Sayın Özlem 24 ; 572033
Bizim davamıza da önerinizi bekliyoruz.
Yargılama sürecinin acı gerçeğini yaşıyorum. KKİnş maduru, Müteahhit maduru,
Müteahhitzedeyim, 11 senedir devam eden yargılama,
3 defa Yargıtay kararı sonucu kazandığımız davamızın,
maddi yönü kabul edilemeyecek durumdadır.
Anayasa mahkemesine bireysel başvurusunu nasıl yaparım.
Yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.
- - - Updated - - -
Davamızın yargı süreci sona erdi, Anayasa mahkemesine müracaat için, zaman aşımı var mı, karar süresi ne kadar ve üçreti hakkındaki bilgilere ihtiyacımız var,
Görüş ve önerileriniz bizleri mutlu edecektir. selamlarımla.
Tüm hukuki süreç sonuçlandıktan sonra bir ay içine AYM ye başvurmanız gerekiyor