Hakkımda 86/2, 3-d maddesince dava açıldı.
Ben öğretmenim ve öğrencim lazer tuttuğu için düşünme köşesine yönlendirdim. Çocuk ayakta yüzü duvara dönük şekilde bekledi bu meb.in sayfasında da bulunan bir düşünmeye sevk etme yöntemidir. Bu olayın akşamıda çocuk arabamı çizmiştir. Velisi beni bimere şikayet etmiş iddialar sübuta ermediği için dosya işlemden kaldırılmıştır. Veli savcılığa da şikayet etmiş ve hakkımda 86/2, 3-d maddesi uyarınca kamu görevinin sağladığı nüfuzdan yararlanması sebebiyle ceza davası açılmıştır. Çocuğun psikolojik ya da fiziksel olarak acı çektiğine dair raporu yoktur. Ben disiplin yetkimi kullanarak , dersin akışını bozmaması ve diğer öğrencilerin eğitim hakkını ellerinden almaması için mola(düşünme köşesi) yöntemini kullandım. Sizce sonuç ne olur? Buna dair mahkeme kararı var mıdır?
Cevap: Hakkımda 86/2, 3-d maddesince dava açıldı.
Bahsettiğiniz kanun maddesi darp ile ilgilidir.Kişinin vücudunda yara-bere,morluk,kızarıklık,ödem oluşması gibi fiiller olmamışsa bu maddeden dava açılması çok saçmalıktır.86/2.madde hafif darp olayı ile ilgilidir.Haksızlıkla hakkınızda ceza verilse bile 3 aydan bir yıla kadar yargılanırsınız.Hakim takdir hakkını kullanarak ve sicil kaydınızda yoksa en fazla iki ay ceza alırsınız.O da ya HAGB hükmü uygulanır.
Sonuç olarak ben bu olaydan ceza alacağınıza kesinlikle inanmıyorum.Hele hele adli rapor olmadıktan sonra hakim ceza veremez.Siz tanık ve delillerinizi hazır edin mahkemeye sunun.Kolay gelsin.
Cevap: Hakkımda 86/2, 3-d maddesince dava açıldı.