Tv sürekli arızalanıyor değişim hakkım varmı ??
Öncelikle iyi günler diliyorum. 2014 yılının 6. ayında internetten bir smart tv aldım.Ev alacağım için 2014 11. aya kadar paketi açmadım ve cihazı kullanmadım sonrasında yetkili servisi arayıp cihazın kurulumunu yaptırdım.Kullanırken 1. ayda cihaz arızalandı kapanma ve görüntü karışmasından dolayı serviste SSB denilen anakartı değiştirildi. Aradan 15-20 gün geçti kapanma problemimiz devam etmekte ve bana takılan kartın çıkma firmayla alakası olmadığı ortaya çıktı ve firmasından bir tamir edilmiş kart geldi ve 2. ayda değiştirildi.iki değişimdede ıslak imzalı ve yetkili servis kaşeli servis formunu aldım değiştiğine dair.7.ayın birinde tvmiz tekrar kapanma ve mekanik tuşları çalışmaması nedeniyle servis çağırdık tv yi götürdüler ve Aynı parçanın arızalı olduğunu söylediler 20 iş günü için geleceğini söylüyorlar şimdi ben ne yapabilirim çok uzun süre kullanmadım ve firma ilgisiz bende işin açığı artık bu ürünü kullanmak istemiyorum veya yeni bir tv ile değiştirilmesini istiyorum bu konuda ne yapabilir haklarım veya neye dikkat etmem gerekiyor cevaplarsanız sevinirim.
Cevap: Tv sürekli arızalanıyor değişim hakkım varmı ??
1)
Alıntı:
Kullanırken 1. ayda cihaz arızalandı kapanma ve görüntü karışmasından dolayı serviste SSB denilen anakartı değiştirildi.
2)
Alıntı:
Aradan 15-20 gün geçti kapanma problemimiz devam etmekte ve bana takılan kartın çıkma firmayla alakası olmadığı ortaya çıktı ve firmasından bir tamir edilmiş kart geldi ve 2. ayda değiştirildi.
3)
Alıntı:
7.ayın birinde tvmiz tekrar kapanma ve mekanik tuşları çalışmaması nedeniyle servis çağırdık tv yi götürdüler ve Aynı parçanın arızalı olduğunu söylediler 20 iş günü için geleceğini söylüyorlar
Yani garanti süresi içerisinde olmak şartı ile aynı yıl içinde 3 defa arızalanmış.
En son yönetmelikte:
Alıntı:
MADDE 9 – (1) Tüketicinin, ücretsiz onarım hakkını kullanması halinde malın;
a) Garanti süresi içinde tekrar arızalanması,
maddesine baktığımıza sizin bedel iadesini, ayıp oranında bedel indirimini veya imkan varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep etme hakkınız var gibi görünüyor. Satıcı, sizin bu talebinizi reddedemez.
Siz servise bedel iadesi istediğinizden bahsettiniz mi? Tanmir için verdiğinizden sizin bedel iadesi istemediğinizi, tamir edilmesini istediğinizi düşünmüş olabilirler.
Abi 1.de aldilar gectigimiz cumartesi ben aradim ne oldu diye kart siparis verdik gelecek dediler sabah alo 175 i aradim onlarda dedilerki fatura tarihinden 4adet veya garanti suresi icinde 6adet ariza kaydi olmasi gerekiyor dedi kafam iyice karisti ne yapacagimi iyice sadirdim ne yapabilirim tv halen servis istasyonunda teslim etmediler
14 Haziran 2003'te yayınlanan yönetmelikte Alo 175'in dediği şekilde. Benim dediğim yeni yönetmelik ise daha yeni çıktı. Sanırım siz eski yönetmeliğe tabi olacaksınız.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...6/20030614.htm
Şenol abi urun fatura ve teslim tarihi 18.06.2014 ama ben ilk calistirma islemini 17.11.2014 tarihinde yaptirdim bana alo 175 tekiler dedilerki 6502 nolu kanun cercevesinde hakkiniz bu dediler bende anlamadim aslinda eskisi 4077 o yasa metninde bu kurallar geciyor ama son kanunda oyle bir sey yok sadece madde 9 var 6502 kanun neye gore maldan faydalanamamayi surekli oldugunu belirliyor
THH'ne bedel iade talepli bir başvuru yapmanın bir masrafı ve sorumluluğu yok. Bunu yapabilirsiniz.
Dediginiz gibi yarin bir danisayim
Abi ilginiz icin tesekkur ederim soylediniz gibi fatura tarihi baz aliniyormus ve 13.06.2014 den sonra oldugu icin 6502.kanun madde 9 gecerliymis servis size teslim etsin problemler devam ediyorsa direk basvurun dediler hakkimiz varmis tekrar cok tesekkur ediyorum ilginiz icin
Umarım hiç bir problem kalmaz ve ürününüzü ağız tadı ile kullanırsınız.
Alıntı:
serkand43 rumuzlu üyeden alıntı
Abi ilginiz icin tesekkur ederim soylediniz gibi fatura tarihi baz aliniyormus ve 13.06.2014 den sonra oldugu icin 6502.kanun madde 9 gecerliymis servis size teslim etsin problemler devam ediyorsa direk basvurun dediler hakkimiz varmis tekrar cok tesekkur ediyorum ilginiz icin
Alo 175 in 4 yada 6 defa arızalanma şeklinde bilgi vermesi sık sık yaptığı bir yanlış bilgilendirme. Tshh ne başvuru yaparken bu konuyu bir dilekçe ile bildirin. Yada Alo 175 i tekrar arayarak 6502 sayılı kanun ve buna bağlı garanti belgesi yönetmeliğine göre bilgi vermelerini bu şekilde tüketicileri yanılttıklarını söylerseniz, bundan sonra bu konuda soru soranlara yardımınız dokunmuş olur.
Zaten Yeni yönetmelik siz ürünü almadan önce çıkmış 13.06.2014 tarihinde
https://www.hukuki.net/showthread.php...i-kanuna-gore)