Naklen Atanma Talebinde Muvafakat Sorunu
Merhaba,
Merkezi Ankarada olan bir kamu kurumunun, ........ büyükşehrinde olan şubesinde mühendis olarak görev yapmaktayım.
Geçtiğimiz haftalarda, aynı ilin Büyükşehir Belediyesine bağlı bir birime dilekçe verdim. Büyükşehirin X ilçesinde açık bulunan mühendis pozisyonu için...Dilekçem kabul edildi ve Büyükşehir belediyesine bağlı birim muvafakatımı istedi.
Ancak kurumum muvafakat vermedi. Bu durumda, mahkemeye gitme niyetindeyim...
gerekçelerim; beni isteyen kurumun bana ödeyeceği maaş, hali hazırdaki kurumdan 800 TL fazla.
Beni isteyen kurumun beni görevlendireceği yer olan ilçede, anne ve babam yaşamakta ve babamın sağlık sorunları bulunmakta.
durum aynı olmasa da benzer olup, gerekçesiz muvafakat isteyen ve alan, istedikleri / buldukları kuruma giden bir çok emsal mevcut.
bu durumda nereye dava açmam gerekir? çıkacak karar ne olur? yürütmeyi durdurma kararı verilir mi verilirse ne kadar zamanda verilir? yürütmeyi durdurmadan sonra beni isteyen yere geçiş yaptığımda, hali hazırdaki idarenin davayı kazanması durumunda benim akıbetim ne olur?
çok teşekkür ederim.
Cevap: Naklen Atanma Talebinde Muvafakat Sorunu
Bulunduğunuz yerdeki İdare Mahkemesine dava açıyorsunuz
Zaten davanızı açarken yürütmeyi durdurma talepli açın ama kararın ne olacağı konusunda bir şey demek çok mümkün değil.
YD sonrasında eğer kurum davayı devam ettirir ve kararı kendi lehlerine çevirirse kurum isterse seni geri alabilir.
cevabınız için teşekkürler.
peki idare mahmekesine giderken ne gibi şartlar yürütme durdurma ve davayı kazanmama yardımcı olur?
Örneğin gideceğim yerde daha fazla maaş alacak olmam yürütmeyi durdurmaya ve/veya muvafakat almama etken midir?
Ayrıca kurumumun benim durumuma benzer durumlarda muvafakat verdiği personeli emsal göstermemin ne gibi etkileri olur?
Bulunduğum yer de, gitmek istediğim yer de teknik hizmetler sınıfına tabi mühendis kadrosu. Ancak gideceğim yer daha çok branşımla ilgili çalışacağım bir yer... Bulunduğum yer aksine herhangi bir branştaki mühendisin yürüttüğü işlerin yapıldığı bir yer.Bunun belirtilmesinin bir faydası olur mu?
Önce muvafakat vermeyen kurumuna karşı dilekçe ile başvur.Bu dilekçede neden muvafakatının verilmediğini sor.Zaten verirlerse sorun değil.Muvafakatının verilmeyeceği yönünde dilekcene red ya da 60 günlük sürede cevap vermeyerek zımnı red edildiğinden dolayı menfaat ve haklarınızın ihlal edildiğini belirten geniş ve gerekçeli bir dilekçe yazarak bağlı bulunduğun bölgenin idare mahkemesine dava açınız.Davayı çok büyük olasılıkla kazanacağınızı umuyorum.