Size yapacaklarımı göreceksiniz tehditi ve karakol
Merhabalar daha önceden de mahkemelik olunan bir kişinin caddede karşılaşması üzerine ,yanına yaklaşıp "size yapacaklarımı göreceksiniz"cümlesini kullanması hukukta tehdit sayılır mı ?Bu sözü duyan yanımda yaşlı anneannem vardı o da karakolda doğruladı.bu durumda bu cümle hukukta tehdit olarak kabul edilmez diyor polis memuru, konu hakkında bilgi ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkürler
Bir de bu kişi hakkında yine tarafıma tehdit ettiği için Asliye Ceza Mahkemesinde dava sürmekte daha önceden ,yani ikinci kez tehdit etmiş oluyor
Cevap: Size yapacaklarımı göreceksiniz tehditi ve karakol
Birincisi bu sözü söyledğini ispat sorununuz var gibi göründü bana. Sadece sizin ve annenizin şahit olduğu bir olayda sizin beyanlarınız dışında delile de ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
İkincisi ispat sorunu yoksa, bunun iyi niyetle söylendiği -hayatın normallerine ters ise de- iddia edilebilir.
Bu gibi durumlarda karşı tarafla çok yakınlaşmamak, telefonlarını açmamak uygundur bence. Bu durumda ya bir çok kişinin duyacağı şekilde ya da yazılı olarak iletişim kuracağından en azından ispat sorununuz daha az olur.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Yolda yürürken bu olay meydana geldi bir sokak köşesinde polisler geldiğinde de şüpheli zaten oradaydı.Bu durumda tanığın tek ve akrabamdan olması bana artı olarak hukukta kabul edilmez mi?
Şüpheli daha önce de tehdit etti ve şikayettte bulundum mesaj ile tehdit etmişti dava açıldı daha karar verilmedi duruşmada.
Hiçbir şekilde şüpheli ile telde veya başka şekilde görüşmüyorum fakat bu cümleyi tehdit dışı iyi niyet nasıl değerlendirebilir savcılık çünkü şüpheli beni sürekli tehdit ediyor mahkemeliğiz bana alacak davası açıyor icrada.
cevap ve görüşleriniz için teşekkür ederim yardımcı olursanız sevinirim.
Savcı iyi niyetli değerlendirir demedim, hasmınız böyle iddia edebilir dedim. Kararı da hakim verir.
Şahitlik konusunda, annenizin şahitliği sizin ikinizi de tanımayan birinin şahitliği gibi değildir elbet.
Saygıdeğer site yöneticileri ve üyeleri değerli görüş ve cevaplarınızı rica ediyorum ,inanın merakla görüş ve önerilerinizi bekliyorum.teşekkürler
Sanırım verilecek doyurucu bir cevap yok. Bu yüzden kimse cevap yazmıyor olabilir. İsterseniz savcılığa bildirin ama, sadece annenizin ve sizin şahit olduğunuz ve başka kanıtı bulunmayan bir tehdit iddiasının dikkate alınacağını pek sanmıyorum. Umarım yanılıyorumdur.