Eski ev sahibime dava açabilir miyim?

Merhaba, 
1 temmuzda kendiliğinden yenilenecek bir kontrat ile bir evde kiracı olarak oturuyordum. ev sahibi, kontrat bitimine 1 ay kala sözlü olarak eşinden boşanacağını, evde kendisi oturacağını söyleyerek evi tahliye etmemi istedi. biz de adamın söylediğine inanarak evi tahliye ettik. 
ancak eve 1 ay sonra kiralık ilanı asıldığını gördük. ev sahibinden herhangi bir yazılı tahliye talebi almamıştık. resmen, bizi kandırarak evden çıkmamıza sebep oldu. 
bu durumda, beni haksız yere evden çıkarttığına yönelik eski ev sahibine karşı dava açarsam herhangi bir sonuç alabilir miyim? yardımcı olabilirseniz sevinirim. teşekkürler.

Cevap: Eski ev sahibime dava açabilir miyim?

Kendiliğinden çıktılar ben de başka kiracı buldum derse iddianızı nasıl kanıtlayacaksınız ki?

evet, yazılı bir şekilde kanıtlayamam. ancak aynı apartmanda, birebir aynı tip bir daireye daha yüksek bir kira ödeyerek çıktım. bu durumda kendi isteğimle çıkmış olmayacağım düşünülmez mi?

Alıntı:

robbie2712 rumuzlu üyeden alıntı

evet, yazılı bir şekilde kanıtlayamam. ancak aynı apartmanda, birebir aynı tip bir daireye daha yüksek bir kira ödeyerek çıktım. bu durumda kendi isteğimle çıkmış olmayacağım düşünülmez mi?

Böyle bir düşünce akla getirse de kanıt olmaz.Pekala bir kişi farklı bir katta veya cephede oturmak istediği içinde aynı binada farklı bir daireye geçebilir.Ev sahibinin yaptığı yanlış olsa da elinizde hukuki bir değer taşıyacak kanıt olmadığı için yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum.

Alıntı:

Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı

Böyle bir düşünce akla getirse de kanıt olmaz.Pekala bir kişi farklı bir katta veya cephede oturmak istediği içinde aynı binada farklı bir daireye geçebilir.Ev sahibinin yaptığı yanlış olsa da elinizde hukuki bir değer taşıyacak kanıt olmadığı için yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum.

kardeş hukuk belgeye bakar belğe yoksa sıkıntı olur birde dava lar yıllar alıyor vede masraflı oluyor kardeşim.. ALLAH havale et bence..