Tebligatsız Ev eşyasına İhtiyati HAciz
Merhaba,
Bir mağazaya olan borcum avukata intikal etmiş. Avukatlık bürosu icra müdürlüğünde dosya açmadan bana yazı göndermiş ve borcu yüksek bir faizle ödememi istiyor. Bende tebligat bile göndermediniz deyince; "ihtiyatı haciz kararı alacağım, bu yüzden tebligata gerek yok" diye cevap verdi. Tebligat gelmeden direkt eve haciz gelir mi? Çok acil cevap verilirse sevinirim. İyi günler
Cevap: Tebligatsız Ev eşyasına İhtiyati HAciz
Selamlar.Size tebligat yapılmadığına göre daha icra dosyası açılmamış demektir.İcra dosyası açmadan ve size tebliğ etmeden hiç bir şey yapamazlar,sorunuza göre eve gelemezler.Ancak mernis adresiniz farklı ise tebligat bu adrese de yapılmış olabilir.
e-devletten icra olup olmadığına baktınız mı?
Mernis adresim ve oturduğum adres aynı. Baktım hala icra dosyası açılmamış.
- - - Updated - - -
e-devletten baktım. Bana bu konu ile ilgili bir dosya henüz açılmamış. Buna rağmen ihtiyati haciz kararı alabilirler mi? Adresim vs. hepsi ortada. Kaçak değilim.
Teknik olarak icra dosyası açılmadan haciz yapılmasının mümkün olduğunu sanmıyorum.
Dolayısı ile borcunuzu normal yollarla ödemek için henüz vaktiniz var. Ancak yaptığınız ödelemelere ait dekont makbuz v.s. gibi evrakları dikkatle muhafaza edin ve ödemeleriniz bittiğinde senedinizi geri alın.