merhabalar,
Ben yaklaşık 10 ay önce memleketimde bir olay yaşadım, can güvenliği nedeniyle tayin istedim, şimdi bu belgelendirmiş olduğum mazeretim ortadan kalktı, açılan dava kapandı. Adalet bakanlığı taşra ve atama yönetmeliğinin 22 ve 24 maddelerinde;
Alıntı:
Madde 24- Bu Yönetmelik kapsamındaki personel; sağlık, eş durumu (Mülga ibare: 02/04/2013 – 28606 S.R.G. Yön./5. md.)(…) ve can güvenliği nedenleri ile 22 nci maddedeki şartlar aranmaksızın istekleri üzerine naklen atanabilirler.
(Ek fıkra : 09/05/2006 - 26163 S.R.G Yön/13.mad) Bu şekilde atananlar mazeretlerinin herhangi bir nedenle ortadan kalkması ve talepleri durumunda, süre şartına bakılmaksızın uygun bir kadro ve ihtiyaç bulunması halinde önceki görev yerlerine atanabilirler.
(Ek fıkra: 09/10/2010 - 27724 S.R.G. Yön/12.mad) Görev yapılan yere atanmadan önce var olan bir mazerete dayalı olarak nakil talebinde bulunulamaz.
(Ek fıkra: 09/10/2010 - 27724 S.R.G. Yön/12.mad) Bu madde kapsamındaki naklen atamalarda 22 nci maddenin ikinci fıkrasındaki toplu atama usûlü de uygulanabilir.
Buna rağmen komisyon red verebilir mi ? çünkü beni göndermek istemiyorlar, fakat ben gitmek istiyorum. İdare mahkemesine davamı açmam mı gerek, Yardımcı olursanız sevinirim.