8,5 yıllık iş geçmişi ve istifa
merhaba;
8,5 yıllık çalıştığım işyerimden kendi isteğimle ayrılıyorum.8 hafta öncesinden kararımı bildirerek yerime eleman yetiştirerek ayrılıyorum.Maaşımın asgari ücretten yatırıldığını elden para aldığımı,mesai saatlerimin 8 saatten fazla olduğunu,aşağılama hakaret tehdit olduğunu beyan edersem tazminat alabilirmiyim? yarın işteki son günüm eğer karşılıklı anlaşamazsak noterden yazı göndermeyi düşünüyorum ama bunun öncesinde bilgi sahibi olmam gerek.şimdiden teşekkürler
Cevap: 8,5 yıllık iş geçmişi ve istifa
Yardımcı olacak kimse yokmu .?
Bu iddialarınızı kanıtlayabilecek durumda mısınız? 8,5 yıldır bunları neden bildirmediniz?
İstifanızı ne zaman ve ne şekilde (yazılı-sözlü) bildirdiniz , sebep olarak ne belirttiniz?
bu bahsettiğin durumlar varsa önceden ben ayrılıyorum diye ihbar sürene uymana gerek yoktu zaten ama sen buna uymuşsun kendi istegin ile normal ayrılıyorsun gibi geldi bu durumda tazminat alamazsın ama bahsettiğin durumlar varsa noterden fesh edip anında ayrılabilirdin ve sonrasında paranı ödemezler ise dava açıp hakkını araman gerekirdi.
İstifamı işten ayrılmadan sekiz hafta önce bildirdim ayrılma sebebimi de şartların duzelmeyecegini artık dayanamadıgimi belirttim .kırgın veya kavgalı ayrılmadı tazminat yada ssk farkların ve fazla mesai ücretlerini alabilir miyim bu hakkım var mı .? Nasıl yol izlemeliyim
Alıntı:
poyraz9 rumuzlu üyeden alıntı
Maaşımın asgari ücretten yatırıldığını elden para aldığımı,mesai saatlerimin 8 saatten fazla olduğunu,aşağılama hakaret tehdit olduğunu beyan edersem tazminat alabilirmiyim? yarın işteki son günüm eğer karşılıklı anlaşamazsak noterden yazı göndermeyi düşünüyorum ama bunun öncesinde bilgi sahibi olmam gerek.şimdiden teşekkürler
Bu bahsettiğiniz durumları ıspatlayabilirseniz belki bir şansınız olabilir.