Cevap: mala zarar verme ispat
Burada önemli olan bence aracın camının kırılıp mala zarar verme durumunu ispattan daha önce bu kişilerin demir sopa/levye benzeri silahlara size hucum ettikleri, birden fazla kişi oldukları ve bu sebeple korkutmak ve kendinizi savunmak maksadıyla silah çıkarmanız durumunu hakime anlatmaktır.Silahın ruhsatlı olması(şayet öyleyse) ve bulabileceğiniz şahitler davanın lehinize gelişmelerle devam etmesini sağlayacaktır.
Bir tane şahit var. Kazanın olduğu yerde market var. Ve marketin bekçisi okayı gördüğünü söylüyor. Şahitlikte yaparım dedi. Ama şahidi getirsek bile onlar 12 kişi falandı. Onlarda kendi aralarında yalancı şahitlik yaparlar. O kadar pis insanlar. Silah ruhsatlıhdı zaten.
- - - Updated - - -
Araçta 20.000 liralık hasar var. Parçaları pahalı. Araçta arkadaşımındı. Eğer ki onlar mala zarar vermede haksız bulunurlarsa. Bizde tazminat davası ile giderlerimizi ve zararımızı karşılarız diye düşünmüştüm. Şahit bir tane var. İnşallah lehimize işler. Yorumunjz için teşekkürler.
Yardımcı olabilecek kimse yok mu
Sizin elinizdeki deliller camların kırık olduğunu ispatlar. Kimin kırdığını değil. Bu yüzden avukatınız böyle söylemiş olmalı.
Peki şenol bey. Şahidimiz camları kırıldığını beni tehdit ederken söylenilen sözleri. Ve bunların 10 12 kişi olduğunu görüyor. Görgü tanığımız delil sayılır mı. Gerçi karşı taraf o kadar pis insanlar ki. Onlarda yalancı şahitlerle olayı çürüteceklerdir sanırım.
Aslında görünen tek deliliniz bu şahit demek istemiştim. Şahitlerin değerlendirilmesinde geniş bir hakim takdiri vardır ve bahsettiğiniz yalancı şahitlere kolay kolay kanmazlar. Ancak hukuk mücadelesinde bir şeye kesin gözü ile bakmak asla doğru olmayacaktır. Siz avukatınızın sözlerine güvenin. Çünkü olayı o herkesten iyi biliyor.