Emeklinin imza atamaması halinde para verilmemesi
Merhaba benim üvey babam almanyadan emekli ve 1 ay önce parasını ilk defa burdan aldık ancak babam diyaliz hastası ve kalp rahatsızlıgıda var zaten sürekli halsiz günün tamamını yatarak geciriyor ilk defa gecen ay türkiyeden ziraat bankasından parasını cekmeye gittik zaten cok kötü kısa yolu taksiyle gitmek zorunda kaldık zaten yürüyemiyor yani yürüyoda zar zor ben tutarsam kolundan neyse gecen almaya gittigimizde parayı vermeden imza istediler oda yamuk yumukta olsa attı bu ay biraz daha kötü oldu ve biz evde ödenmesini istedik onlarda 2 boş alanlı bi kagıt verip 2 imza atsın gelir öderiz dediler ancak babam bu sefer atamadı elleri titredi cok ugrastım ama attıramadım bizde gidip bunu söyledik yani atamadıgını bize atamazsa para vermeyiz dediler sizce böyle bir hakları varmı? şimdiden teşekkür ediyorum uzun oldu cünkü babamın durumunu iyi anlamanızı istedim
Cevap: Emeklinin imza atamaması halinde para verilmemesi
Evde de ödeme yapılacak olsa , sonuçta ödeme yapıldığında bir imza atması gerekecek ödemeyi aldığına dair.
Bunun yerine bir noter huzurunda babanız size vekalet verebilir veya ziraat bankasında bir hesap açılarak o ödemenin isme değil, açılan hesaba yapılması konusunda bir talimat verebilir ( bunun için de imza gerekecek) o hesaba bağlı banka kartı ile de siz çekebilirsiniz babanızın maaşını.
Cevap: Emeklinin imza atamaması halinde para verilmemesi
imza atamıyorki başını getiriyo sonra yapamıyo zaten günü gününe tutmuyo bi iyi bi kötü dedigim gibi diyaliz hastası haftada 3 gün giriyo diger günleride onun yorgunluguyla geciriyo tek gelirimiz bu maaş atamazsa alamıcakmı eve gelip baksalar acaba parmak bastırırlarmı teşekkür ederim