Cevap: Elimdeki Senetler Hk.
Senetlere sonradan bir şey ilave etmeniz kolayca anlaşılır ve sizi zor durumda bırakır. Bana kalırsa senetlere dokunmayın, o hali ile avukatınıza verin.
Merhaba Sn. Editör;
Toplumdan ve internetten edindiğim kaynaklara göre bir sürü değişik görüş var. Elimdeki senetlerde bedel ve imza kısımlarının doldurulmuş olmasının yeterli olduğunu söyleyenler az değiller. Öte yandan eminim sizin de malumunuzdur ki biz ekleme yapmasak dahi böyle durumlarda çoğuncası senet üzerindeki eksiklikleri avukatlar tamamlayarak icraya veriyor.
Tablonun netleşmesi açısından doyurucu bilgi arayışındayım.
Teşekkürler.
Senetlerde boş bırakılan yerler anlaşmaya uygun şekilde doldurulabilir ama çizilmiş yerler doldurulamaz bunun bi çok sakıncası vardır elinizde bulunan bu haliyle senet kambiyo niteliği taşımaz ancak delil niteliği var uygun şekilde işleme koymak için avukatınıza verin.
Sn. Oğuz;
Mutlaka sizler daha iyi bilirsiniz lakin bilhassa lehdar kısmının çizili olması senedi veren açısından sıkıntı doğurmaz mı? Yani sormazlar mı: ''Sen bu senedin miktarını, ödeme tarihini yazıyorsun; üzerine firma kaşenle imzalıyorsun ama lehdar kısmına çizik atıyorsun, sen bu senedi kime veriyorsun?'' demezler mi?
Aslında açtığınız ilk konuda , yanıt verebilecek kişilerin konuyu anlayabilmesi için daha detaylı anlatımınız mevcut.
Her ne kadar konunun silinmesini istemiş olsanız da , verilmiş yanıtlar gereği bunu yapamayacağımızdan,
linkini ekliyorum.
https://www.hukuki.net/showthread.php...enetlerimiz-Hk
Merhaba Sn. Kırcalı;
Elbette ilk konuda daha teferruatlı yazmıştım lakin o zamanki durumla şimdiki durum farklı. O zaman borçlu boş kısımları kendi dolduracağını, gerekirse yeni senetler tanzim edeceğini söylerken şimdi: ''Bana ne, beni bağlamaz'' diyor. Yaşanmış hadiselerden hareketle kıymetli evrakın sonradan doldurulabileceği, esas olanın el yazısıyla imza olduğu tezi çok baskın. Bu iş yarın hukuki zemine taşınacak. Mağduriyet yaşamamak adına sizlerin kıymetli görüşlerini almak istiyorum. İfade ettiğim üzere hak olan, karşılığında mal verilen senetlerdir; bundan sebep konu bizim açımızdan mühimdir.