Tüketici Hakem Heyetinden Yüksek Asliye Mahkemesine
hayırlı ramazanlar
sony xperia z telefonum var... her 100 sms ten sonra 101. sms te hata veriyor...yeniden mesaj atabilmem için telefonumu kapatıp tekrar açmam
gerekiyor... işlemlerin aynısını yapsam da yine de hata almaktayım... 3 defa servise gönderdim teleservice firmasına konuyu bizzat bildirdiğim
halde sadece yazılım atarak cihazımı gönderme gereği duydular... müşteri hizmetlerini çoğu defa aradım ve herhangi bir sonuç alamadım
bana söyledikleri bu hatayı düzeltecek herhangi bir ayarın olmadığını söylediler...en son bana tüketici hakem heyetine başvurmamı istediler ben
de başvuruda bulunup telefonumun bilirkişi tarafından incetilmesini istedim... tüketici hakem heyetinden yazı geldi... ürünüm bilirkişi tarafından
incelenmeden ve de sony firmasından savunma istedikleri halde cevap alamadıkları için talebinin reddine diye yazı verildi... bundan dolayı yüksek
asliye mahkemesine başvuruda bulunsam herhangi bir sonuç alabilir miyim... bu arada tüketici hakem heyetini yazı işleri müdürüne telefonumun
neden bilirkişi tarafından incelenmediğini sorduğumda bakanlık ürünleri inceleyen bilirkişiye ücret ödediği için gerek duymadıklarını söyledi ama
kendilerinin 1 kuruş cebinden para çıkmayacak oysaki... sizden ricam yardımcı olur musunuz...
Cevap: Tüketici Hakem Heyetinden Yüksek Asliye Mahkemesine
DOSYA MASRAFI İADESİ
Dosya masrafı iadesi ile ilgili olarak, tüketicilerin bilinçlenmesi, günümüz şartlarında tüketicilerin bankalardan yoğun kredi çekmesi sonucu, bankaların tüketicilerden çeşitli adlar altında dosya masrafı almaktadır. Dosya Masrafı İadesi ile ilgili olarak haksız kesilen bu kesintilerin geri alınması için bir çok dava ve icra takibi açıldı. Tüm açılan Dosya Masrafı İadesi ile ilgili davalarda gerek yerel mahkemeler, gerekse yargıtayın almış olduğu kararlarda kesintilerin haksız olduğu ve kesilen Dosya Masrafı İadesi tüketiciye verilmesine yönelik kararlar verilmiştir.
http://www.ilkayhukukburosu.com/maka...iadesi
Bu problem gsm şirketi ile ilgili olabilirmi? Tarifenizle ilgili bir durum. Bunu araştırdınızmı? Heyet iaraştırmadan yanlış karar verebilir. Tshh kararlarına karşı Tüketici mahkemelerine itirazda bulunabilirsiniz.
Aynı model telefona sahip bir arkadaşınız varsa aynı hatanın onda da olup olmadığını kontrol eder misiniz? Belki bu modeldeki tüm telefonlarda bulunan bir hatadır.
Bir de yazınızın sonundaki "cebinden para çıkmayacak" kısmını anlamadım. Bilirkişilere bildiğim kadarı ile para ödeniyor ve tüketici ile ilgili konularda da bu parayı bakanlık ödüyor. Herhalde bakanlık mümkün mertebe az bilirkişiye gidin demiş olabilir.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Aynı model telefona sahip bir arkadaşınız varsa aynı hatanın onda da olup olmadığını kontrol eder misiniz? Belki bu modeldeki tüm telefonlarda bulunan bir hatadır.
Bir de yazınızın sonundaki "cebinden para çıkmayacak" kısmını anlamadım. Bilirkişilere bildiğim kadarı ile para ödeniyor ve tüketici ile ilgili konularda da bu parayı bakanlık ödüyor. Herhalde bakanlık mümkün mertebe az bilirkişiye gidin demiş olabilir.
Bakanlık ödüyor ama Bilirkişi ücretleri ve diğer masraflar Tüketici lehine karar çıkarsa Satıcıdan masrafları talep ediyor. Sadece Tüketici aleyhine karar çıkarsa tüketiciden talep edilmiyor.
Sayın ceceli341 ben bu konuyu uluslararası kanaldan yapmak istedim... Onlar da Türkiye'de hattınızın ağsal bir problem kaynaklı sms gönderemediğinizi söyledi... Ben de operatörüm olan avea ya bunu bildirdim... avea ise eğer ki hattınız ile ilgili ağsal bir problem söz konusu olsa siz sms gönderemezsiniz... hattımı hem symbian işletim sistemi nokia 5800 dan hem de samsung note 3 gibi android işlemcili telefonlarda bu sorunu yaşamadım... Sony telefonumda sorunu buluyorum...sony hariç diğer android telefonlarda mesaj kspasite ayarı var maalesef efendim ama sony de yoktur...
Alıntı:
Sayın Şenol Eker bey... İnşallah farklı bir sony telefonda deneyeceğim..."cebinden para çıkmayacak" affınıza sığınarak ben gaziantep şehitkamil hakem heyeti yazı işleri müdürüne telefonumun neden bilirkişi tarafından incelenmediğini sorduysam buz gibi bir yanıt aldım...şöyle ki hakem heyetimize o kadar çok başvuran var ki bunlardan biri de sizsiniz... bakanlık bilirkişiye ücret ödediği için biz de gerek görmedik dediler... ama diyorum ki Şenol bey bu bilirkişi parasını yazı işleri müdürü cebinden bir kuruş para çıkmayacak ki zaten bakanlık veriyor... şunu da sizinle paylaşmak istiyorum... Hakem heyetinden bir memur yüzü de biraz olsun nur yüzlü olmadığı için daha hakem heyetinde karar yok iken siz şikayetiniz ile ilgili hiçbir şey anlayamazsınız deyip insanın moralini bir anda sıfırlıyor... bir bakıma da hakkımı yediler... en azından bilirkişi incelese idi olayın farkına varabilirlerdi efendim...
Alıntı:
Sonucu lütfen bildirin.
Sayın Şenol bey farklı bir sony Xperia Z telefonda mesaj atmaya kalktım ise de maalesef yine hata mesajı verdi... Onun için mahkemeye vermekten vazgeçtim... Ama bilir kişi tüketici hakem heyetinde incelese idi belki bir sonuç alabilir idim... Nasibimde yokmuş ilginiz için hem size hem Ceceli 341 ve hukuki ailesine Gaziantep ten kucak dolusu sevgi ve selamlarımı gönderiyorum...
Alıntı:
dostanem rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Şenol bey farklı bir sony Xperia Z telefonda mesaj atmaya kalktım ise de maalesef yine hata mesajı verdi... Onun için mahkemeye vermekten vazgeçtim... Ama bilir kişi tüketici hakem heyetinde incelese idi belki bir sonuç alabilir idim... Nasibimde yokmuş ilginiz için hem size hem Ceceli 341 ve hukuki ailesine Gaziantep ten kucak dolusu sevgi ve selamlarımı gönderiyorum...
Ben telefonların kendisinde mesaj sınırlamasını ilk defa duyuyorum. Bu durum genel kabül görmüş bir özellik değildir. Telefonun katoloklarındada böyle bir özellikten veya kısıtlamadan bahsetmiyorsa bunun adı ayıptır. Başka telefondada olması bunun doğal olduğu anlamına gelmez. Bu genel bir yazılım hatası olmalı.