Yargıtaydan Onanan Dosya ve Avukat Değişikliği
Merhabalar;
3 yıldır devam eden bir boşanma davam var.
Konu ile ilgili olarak 1 yıl kadar önce karar verildi ve yargıtaya gitti.
Yargıtayın onadığı karar göre; 5 Bin Maddi 6 Bin Manevi Tazminat ve 200 TL nafaka ile cezalandırıldım ve boşandım. Tabi dava süresince tedbir nafakası var bir de.
Yargıtayın onamasının üzerinden yaklaşık 6 ay geçti, karşı taraf icra davası açtı ve icra ceza mahkemeside aynı şekilde başladı.
Ama ben boşanma avukatımdan memnun değilim ve kime hangi avukata danışsam konuyu anlatsam; nasıl olur nasıl tazminat ödersin, nasıl nafaka ödersin tarzında yorumlar gelmeye başladı.
Kararda yazan yazı özet olarak şu şekilde;
İki tarafta ağır kusurlu olduğu halde; Kadın geçimini devam ettiremeyeceği, kendine bakamayacağı vs. bu yüzden bu nafaka ve tazminata karar verilmiştir.
Evliliğimin süresi 45 gün sürdü; eski eşimin sürekli; paranoya şeklinde kendi kurguladığı hikayelerle evde sorun yaratması tartışma çıkması gibi durumlar yüzünden büyüyen tartışmalar (vurmazsan adam değilsin, vurmazsan o. çocuğusun, vurmazsan ibn...sin. tarzında tahrikler) sonrasında uyguladığım hafif darp raporu var karşı tarafın. 45 gün sonrasında karakol polisleri nezaretinde evi terk etti ve 6-7 ay sonra boşanma davası açtı.
Ben geç kaldım ama araştırdım ve çok iyi avukat buldum, bu davaya; bu tazminata ve nafakaya yeni avukata vekalet vererek tekrar itiraz etme, yeniden yargılama veya herhangi bir başka yol bulabilir miyim ? Yasal olarak mümkün müdür ? Konu ile ilgili dönüşlerinizi önemle rica ederim.
Cevap: Yargıtaydan Onanan Dosya ve Avukat Değişikliği
Çok zor bir soru sordum sanırım.
Hiç kimse cevap vermemiş :(