Rent A Car senedi hakkinda?
Öncelikle merhaba,
Ben sakaryadan bir arac kiraladim bu arac ile izmire kadar gittim. Izmirden donuste arac hararet yapiyor. Suyunu tamamladiktan sonra izmirden sakaryaya kadar sorunsuz gittim. Araci rent a car a teslim ettim, ben iner inmez araci baskasina kiraladilar. Bu arac sakaryadan istanbula gidiyor 200 300 km yol yapiyor donuste arac conta yakiyor ve motor gidiyor. Simdi rent a carci aracin problemi sizde basladi ve diger araci kiralayanda devam etti diyerek masrafi ikiye bolup benden istedi ve vermememiz durumunda senedleri icraya vereceğini soyluyor. Nasil bir yol izlemeliyim.
Gerekli bilgiler
1.Araci elden para vererek karsiliginda makbuz almadan kiraladim.
2.imzaladigim senet rent a car sozlesmesinin altinda
Cevap: Rent A Car senedi hakkinda?
Senet kaç liralık bir senet?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Senet kaç liralık bir senet?
4 bin TL civari bir senet
Bu işin ispatı yok.Araç tam kimdeyken arızalandı, arızaya kim sebep oldu kimse %100 şekilde bilemez.Eğer senet olmasaydı ve karşı taraf bunu talep etseydi dava açıp bunu ispatlamak zorundaydı.Ancak ellerinde senet olduğu için buna gerek yok.Karşı tarafta senet olduğu müddetçe fikirleri(yarı yarıya bölüşün masrafı vb.) değerlidir.Senet tek başına borç kanıtıdır.Şu an karşı tarafla görüşüp bir uzlaşı aramak yerinde olur.
bende istanbuldan arac kıraladım aracta ufak bir vuruk oldu bende götürdüm benden 4 bin lıraya yakın para istediler ancak vermedim benimde senedim kiralama sözlemesinin altında cıktım mahkemeye verecez dediler bende verin dedim şimdi marmara hkk dan telime mesaj gelerek 2000 tl degerinde borcunuz var demişler şimdi sacma olan arcın bilgisi üstünde var rent a car a ait degil sahıs adına ve şahıs kaskolu bunu rent a car nasıl mahkemeye verip mesaj attırıyo şahsa ait bir araçı nasıl rent a car verir ve aynı şekilde bende sözleşmenin aynısından var doldurup oraya 1 tl yazayım onlarında imza yeri yok olmaz mı bilgi verecek yokmu acil
bilmiyorum işte marmara hkk yazıyo sms göndereninde yardımcı olacak yokmu
Senet=odeme emri. Imza sizinse yapacak birsey yok. sokak arasi rent a carlardan arac kiralanmaz. Direk olarak senet yapmalarinin sebebi sozlesmeye dayali alacak davasi acmadan istedikleri tutari icraya ivedi olarak koyabilmek.
ya senedin ve üsdeki sözleşmenin fotokopisi bende var üzerinde yazan hiç bişi yok senette sadece imzaladıgım tarih sacma olan nokta şu bu aracın altına senet yaptırıyo anlamsız bir senet demi belli bu araç icin yapılmış ve üzerinde yazıyo ama arac rent a cara kayıtlı değil fotokopisinin bende olmasının bi faydası varmı ayrıca muatap olmadan bunların parasını icra olmadan nasıl öderim
- - - Updated - - -
ayrıca senet bilgisayardan cıkma boş imzaladıgımın fotokopisi var muatap olmadan mahkeme yolu olmadan nasıl öderim şahıslarla bile görüşmek istemiyorum senet nasıl elime gelir