Cevap: İflas ettim İşsizim
Evde olan 1 er tane eşyayı alamazlar.Ödeme tahaüdü imzalamadığınız sürece hapis söz konusu değil.Ancak eve gelip icra için huzursuzluk verebilirler.Bir şekilde ödemek için çaba harcayın yoksa 100 bin borç hızlı şekilde katlandıkça katlanır ve içinden çıkılamaz bir hal alır.Kolay gelsin.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Evde olan 1 er tane eşyayı alamazlar.Ödeme tahaüdü imzalamadığınız sürece hapis söz konusu değil.Ancak eve gelip icra için huzursuzluk verebilirler.Bir şekilde ödemek için çaba harcayın yoksa 100 bin borç hızlı şekilde katlandıkça katlanır ve içinden çıkılamaz bir hal alır.Kolay gelsin.
üstad onların amacı beni dize getirmek lakin ben zaten dize gelmişim ne gibi huzursuzluk verecekler anlamadım her gün mü gelir bunlar. ya düşündükçe sinirlerim oynuyo vallah bunların karşısında ALLAH sabır versin yanlış bişey yapmaktan korkuyorum. bi eşim var yalnızda değilim dahası 1 hafta önce eşimin hamile olduğunu öğrendik.işe başladığımda maaş kesintisi yaparlar en fazla 100 bini ben gerçekten ödeyemem işim olsaydı ne ala ama oda yok artık
Sn. perfectreal sitemize yazarken, büyük harf küçük harf ve imla kurallarına öncelikle dikkat ediniz.Hem yazınız daha anlaşılır ve kolay okunur olur hemde burada size karşılıksız cevap veren insanlara ve foruma saygılı yaklaştığınızı gösterir.Bizde ona göre cevap verir, saygılı bir şekilde paylaşım yaparız.
Onun dışında, alacaklı alacağını almak için bir çok yola sapıyor.Bunlardan bazıları
Ulaşabildiği aile bireylerini aramak(Anne, baba, kardeş)
Sürekli arayıp borcunuz var ödeyin demek
Yarın hacze geliyoruz evde olmazsanız çilingirle açıcaz onun masrafını da dosyaya ekleyeceğiz diye mesaj atmak(genelde gelen giden olmaz)
Falanca mahkemeye yapılan başvuru sonucu hakkınızda hapis kararı çıkarıldı diye mesaj atmak(gene genelde korkutup bir yerlerden para buldurmak amaçlı)
Arada bir icraya gelebilirler, alacak bir şey olmasa bile eve gelen icra memurları konuya komşuya karşı mahçup olmanıza neden olur vb.
Alacaklı alacağını almak için muhatabı mutlaka arayacaktır ve alacağının haklı olarak peşinde koşacaktır.Bu sebeple bu yukarıda olanların hiç biri suç değil.Bu süreçlere borçlarınız bitene kadar hazırlıklı olun derim.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Sn. perfectreal sitemize yazarken, büyük harf küçük harf ve imla kurallarına öncelikle dikkat ediniz.Hem yazınız daha anlaşılır ve kolay okunur olur hemde burada size karşılıksız cevap veren insanlara ve foruma saygılı yaklaştığınızı gösterir.Bizde ona göre cevap verir, saygılı bir şekilde paylaşım yaparız.
Onun dışında, alacaklı alacağını almak için bir çok yola sapıyor.Bunlardan bazıları
Ulaşabildiği aile bireylerini aramak(Anne, baba, kardeş)
Sürekli arayıp borcunuz var ödeyin demek
Yarın hacze geliyoruz evde olmazsanız çilingirle açıcaz onun masrafını da dosyaya ekleyeceğiz diye mesaj atmak(genelde gelen giden olmaz)
Falanca mahkemeye yapılan başvuru sonucu hakkınızda hapis kararı çıkarıldı diye mesaj atmak(gene genelde korkutup bir yerlerden para buldurmak amaçlı)
Arada bir icraya gelebilirler, alacak bir şey olmasa bile eve gelen icra memurları konuya komşuya karşı mahçup olmanıza neden olur vb.
Alacaklı alacağını almak için muhatabı mutlaka arayacaktır ve alacağının haklı olarak peşinde koşacaktır.Bu sebeple bu yukarıda olanların hiç biri suç değil.Bu süreçlere borçlarınız bitene kadar hazırlıklı olun derim.
Tamam bundan sonra daha dikkat ederim. Cevabınız içinde ayrıca teşekkür ederim.
Daha detaylı cevap verebilecek kimse yok mu?
Banka her durumda alacağını tahsil etmek için uğraşacaktır, elbette bu çabayı da banka adına avukat harcayacaktır.
Maaş haczi ile bahsettiğiniz rakamların ödenebilmesi mümkün değil sizin de bildiğiniz gibi. Yapılan kesintilerden önce faiz tahsil edilecek, kalan ana borca sayılacak.... Sadece maaş hacziyle ödenmesi pek mümkün değil eğer 20-25 bin tl maaşla çalışan değilseniz.
Ev eşyası haczi için gelecekler, arada hatırlatacaklar kendilerini, bir şey haczedemeseler de.
Borcun tamamının ödenmesinden başka diğer seçenek, bankanın bu alacağını tahsil edebileceğinden ümidini kaybetmesi ve alacağından vazgeçmesi olabilir. Sonuçta tahsil edilemeyen alacak olarak vergiden düşecek. Bu noktada alacağın tamamından vazgeçmek yerine, üç otuz paraya varlık şirketlerine satacaktır bu alacak dosyasını.
Amacı kar yapmak olan varlık yönetim şirketleri de bu dosya için bir bedel ödediğinden, kolaylık sağlamış gibi görünüp, daha agresif yaklaşacaktır tahsil için.
Yazılı bir ödeme taahhüdü vermediğiniz sürece hapis cezası vs olmaz.
Maaş haczi dışında ödeme yapmadığınız sürece borcunuzun kapanması mümkün olmayacak.
Kıdem tazminatı vs ödemelere hak kazandığınızda , size değil belirtilen icra dosyasına ödenecek.
Adınıza kayıtlı herhangi bir arac-ev vs olduğunda , haczedilecek.
Adınıza olan banka hesaplarına bloke konulacak, maaş hesabınıza dışardan gelen bir para olduğunda haczedilecek, kurtarmak için uğraşacaksınız.
Allah ömür versin, bir gün hak baki olduğunda, mirasçılarınız sizden kalan bu borçtan etkilenebilecek, ödemek zorunda kalabilecek. Bundan kurtulmak için, sizden kalan mirası süresi içinde red etmeleri gerekecek. Mirasçılarınız red ettiğinde , varsa onların alt soyu, borclu olan mirasınız onlara kalacağından , alt soyunuzun alt soyunun da mirası red etmesi gerekecek.....
Teşekkür ederim Erdoğan bey cevabınız için. Bugün bir kaç yerde okudum bu gibi durumda olan insanlar anlaşmalı senet yapıyorlarmış maaş kesintisinde öncelik için. Aynı şeyi ben yapsam şu an nelerle karşılaşırım ilerde o senedin anlaşmalı senet olduğu ortaya çıkar mı?