Baslamayan hizmetlerin aidatlandırılması
İyi günler
Yeni bir sitede ev aldım site yeni bitmiş oturum başyalıda yaklasık 4-5 ay olmuş.Şu anda sitede havuz henüz yapım aşamasında kapıcı bahçıvan vs gibi çalışanlar mevcut değil.Sitede sadece 3 güvenlik var.Daha önceki aylarda 45tl aidat istiyorlarmış yönetim belirlenmiş ve kapıcı bahçıvan teknik elemanlar falan derken aidat 245 tl çıkmış.Birinci sorum şu henüz bu çalışmaya başlamayanların aidatlarını çalışmayan havuzun bile giderini istiyorlar verilmeyen hizmetin parasını vermek istemediğimi belirttim mahkemeye veririz dediler.Onların beni mahkemeye vermesini bekleyip aidatı vermemelimiyim yoksa aidatı verip itiraz davasımı açmalıyım.İkinci sorum ise merkezi su ısıtma mevcut ama ne soğuk su sayacı nede sıcak sayacı okunmadan daire büyüklüğüne göre alıyorlar su paralarını mesela akşama kadar sıcak su kullanan biriyle sadece yıkanmak için sıcak su kullanan birisinde aynı su parasını veriyor bunuda itiraz ettim laf yine aynı mahkemeye veririz.Olması gereken soğuk su ve sıcak su sayacının site yönetimi veya bunu yapan özel şirketler tarafından okunup ilk okuma tarihi sok okuma tarihi kullanılan miktarın belirtilen bir fatura tarzı bir belgenin bana verilmesi olması gerek sizce bunuda verip itirazmı edeyim yoksa onların beni mahkmeye vermesini ve kendimi orda avukatım aracılığıyla ilemi savunayım.Hangi yöntemi izlemeliyim teşekkür ederim.
Cevap: Baslamayan hizmetlerin aidatlandırılması
Havuz çalışmıyorsa o havuza harcama yapılmıyor demektir. Bir gider varsa da zaten katılmak durumundasınız. Eleman alınacak ama daha alınmamışsa zaten onun bir gideri olmaz. Dolayısı ile sizin verdiğiniz paradan olmayan bir elemana ya da havuzun yapılmayan bir giderine pay gitmez. Belki de kasada bir miktar para durması için önceden para toplanıyordur ki bahsettiğiniz büyüklükteki bir site için kasada makul bir miktar para olmalı. Olumsuz düşünmeyin hemen.
Eğer ödenecek bir aidat var ve ödemezseniz, ödeyenlere haksızlık yapmış olursunuz. Ödeme yapmadığınız takdirde
kolayca kapınıza icra gelebilir ve ödeyeceğiniz birkaç yüz lira aidata ek olarak birkaç bin lira avukat ve icra giderleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Eğer yönetimde bir usulsüzlük bir hata olduğunu düşünüyorsanız, bunu önlemenin yolu asla aidatı ödememek değildir.