Kat yönetİm planina dayanarak müteahhİt aidatlara katilmayacağını söylüyor
herkese merhaba arkadaşlar. oturduğumuz site yönetiminin devrini müteahhitten yeni aldık. sitemiz 2 bloklu 54 daireden oluşuyor. müteahhitin toplamda 10 dairesi var ayrıca arsa sahibinin 15 dairesi var ve arsa sahibi doğal olarak müteahhitten yana hareket etmekte. müteahhit kat yönetim planını hazırlatırken aidat ödemeyeceği konusunda maddeleri ekletmiş durumda. sitede çoğunluğu oluşturamadığımız için yeni kat yönetim planı oluşturamıyoruz. Aidat vermesi konusunda kendisiyle konuştuk ve hiçbir şekilde aidata katılmayacağını söylüyor. bu konuda ne yapabiliriz ? kat mülkiyet kanununda kat yönetim planında aksi bir düzenleme yoksa ödemek zorundadır demekte. yönetim planında bunun olabileceğini tahmin ederek maddeyi ekletmişler ve isterseniz dava edin ben hiç bir şey ödemem diyor. bu konuda yasal olarak yapabileceğimiz bir şey var mı ? yönetim planını dikkatlice okuyunca demirbaşlar için herhangi bir şey öder veya ödemez diye bir ibare göremedik acaba demirbaşlar için para talep edebilir miyiz ? demirbaşlar için ödemeye yanaşmazsa hukuki süreç başlatabilir miyiz ? şimdiden bu konuda bize yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ediyorum. iyi forumlar
Cevap: Kat yönetİm planina dayanarak müteahhİt aidatlara katilmayacağını söylüyor
Daireleri satın alırken tapuda yönetim planınıda kabül etmiş oluyorsunuz. Yönetim planında tam olarak bununla ilgili ne yazıyor?
Cevap: Kat yönetİm planina dayanarak müteahhİt aidatlara katilmayacağını söylüyor
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. yönetim planının 9. maddesinin k bendinde şu ifade var :"müteahhit firma daire satılmadığı süre içerisinde apartman yönetimi oluşsa bile aidat ödemez"diye bir madde işlemişler.
Aidat ödemesini istediğiniz daireler, henüz içinde kimse oturmayan yeni ve boş daireler değil mi?
evet müteahhit in elinde kalan satılmayan boş dairelerdir bahsettiğim.