İki İhale Arasındaki Fark
Öncelikle herkeze selamlar. Sitenizde çok araştırma yaptım en son yazma gereği duydum sayın avukatlarımız bilgi sahibi abilerim yardımcı olursanız çok sevinirim.
Benim büyük bir sıkıntım var hangi avukata gitsem yapacak birşey yok deyip beni kaale almayıp kestirip atıyorlar.
Kısaca özetlemem gerekirse 23 yaşındayım Üniversite öğrencisiyim. Sevdiğim bir abime vekalet vermiştim üzerime araç alıp satmak, ihaleye girmek istedi bende birşey olmaz deyip cahillik yaptım verdim. Malum üzerine borçları varmış birşey alamıyormuş bende tamam dedim.
Eylül ayında bana 25.000 TL vergi borcu çıktı e-devlet sisteminden gördüm. Açıklama olarak iki ihale arasındaki fark (Menkul mallar) diye yazıyordu. 1 ay sonra ödeme emri geldi eve 25.000 TL ve ailemle aramda fırtınalar koptu. Beni mağdur eden şahısa söyledim borç geldi bana diye ve elimden ödeme emrini aldı halledeceğim deyip gitti. Defalarca aradım hep beni oyalıyor halledeceğim deyip. Şuan çok mağdur durumdayım yaptığımdan dolayı pişmanlık duyuyorum nasılda güvendim başıma böyle şeyler geleceğini bilseydim verirmiydim hiç. Sapasağlam olan annem tansiyon hastası oldu. Ben öğrenciyim 25.000 değil 2.500 TL bile ödeme durumum yok bu şahısla hiçbir ticari ortaklığım yok gelirim yok 5 kuruş para alışverişim yok sadece benim adıma ihaleye girdi diye bütün sorumluluk bana kaldı binevi beni dolandırdı. Ödeme emrindeki itiraz süresi de 7 gün idi herşey için geç mi kaldım acaba..
Sizden ricam bana biraz akıl verin bu borçtan kurtulma yolum var mı ne yapmam gerekiyor cumhurbaşkanlığına kadar yazdım yardımcı olursanız dualarım sizinle olur. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: İki İhale Arasındaki Fark
Öncelikle geçmiş olsun. Bu konu hakkında bilgisi olanlar umarım size yardımcı olur. Ancak bu 25.000 TL borcun ne sebepten dolayı geldiğini, açıklamada ne yazdığını, senin adına işlem yapan kişinin ne ihalesine girdiğini( kamu ihalesi olamaz çünkü ticari sicilin yok) açıkça belirt ki burada sana yardımcı olabilecek kişiler olayı tam olarak tahlil etsinler. Kolay gelsin.
Cevap: İki İhale Arasındaki Fark
Bu borcun iptal edilmesini sağlamanın bir yolu olduğunu zannetmiyorum. "İmza" nın insanın tüm mal varlığından, tüm servetinden daha değerli olduğunu bu vesile ile tekrar hatırlamış olduk.
Hukuken yapabileceğiniz olsa olsa karşı kişiden bu parayı istemek olur ki, bunun da ispatı için elinizde ne gibi evraklar var bilmiyorum. Evraklarınız olsa da zor bir süreç. Üstelik belki bu 25 bin liranın üstüne dava giderlerinin, avukat ücretlerinin eklenmesi ile sonuçlanacak bir süreç.
Karşıdan bu parayı hukuki yollarla alsanız bile, bu görünüşe göre uzun sürecek. Borç sizin. Siz imza attınız. Siz ödeyeceksiniz bu borcu bu sürede sonuçta. Allah kolaylık versin.
Umarız ki karşıdaki kişi size bu borcu öder.